Pereiti į pagrindinį turinį

Įvardijo skaudžios avarijos Klaipėdos rajone priežastį

2023-04-18 07:08

Skaudi avarija Klaipėdos rajone turėtų tapti pamoka ne tik vairuojantiesiems, bet ir kelininkams. Nelaimės priežastimi įvardijamas neteisingai pasirinktas vairuotojo manevras greitkelyje.

Klaida: išsukęs į antrąją greitkelio juostą pagyvenęs vairuotojas nepraleido atvažiuojančio automobilio.
Klaida: išsukęs į antrąją greitkelio juostą pagyvenęs vairuotojas nepraleido atvažiuojančio automobilio. / „Facebook“ paskyros „Klaipėdos Reidai II“ nuotr.

Balandžio 16-ąją vairuotojų dažnai skaitoma socialinių tinklų paskyra tiesiog sprogo nuo pranešimų ir vaizdų iš eismo nelaimės magistralėje netoli Endriejavo. Vairuotojai įspėjo vieni kitus, kad dėl eismo įvykio tyrimo pakeliui į Klaipėdą susidarė ilga automobilių eilė.

Pirmadienį Klaipėdos apskrities policijos komisariato oficialiai skelbiamoje įvykių suvestinėje pranešta, kad eismo nelaimė magistralėje įvyko sekmadienį 12.20 val.

Nors nelaimės priežastys dar tiriamos, jau žinoma, kad nuo Klaipėdos pusės važiavęs 70-metis vyras sumanė apsisukti ir važiuoti atgal uostamiesčio kryptimi. Jis nesivargino nuvažiuoti ten, kur tokį manevrą galėtų atlikti nepažeisdamas taisyklių, ir pasuko per kelininkų naudojamą, bet kelio ženklais nepažymėtą vietą žaliojoje juostoje.

Ja paprastai naudojasi kelininkai, žiemą valantys apsnigtą greitkelį. Tačiau oficialaus apsisukimo toje vietoje nėra.

Tokios vietos turi būti tinkamai prižiūrimos, o vasarą fiziškai uždaromos.

Įsukęs į greitkelio dalį, vedančią į Klaipėdą, „Volvo XC90“ vairavęs vyras nepraleido tuo metu antrąja eismo juosta važiavusio automobilio „Mercedes Benz“. Šią mašiną vairavo 20-metis.

Kol kas galima tik spėti, kad mersedesas važiavo labai greitai, todėl susidūrimo pasekmės buvo baisios. Automobiliai buvo smarkiai sumaitoti, sužeisti abiem mašinomis važiavę žmonės – abu vairuotojai bei mersedesu važiavusi 45-erių moteris bei „Volvo“ vairuotojo 69 ir 73 metų bendrakeleivės.

Po avarijos kelias buvo ilgokai uždarytas, pareigūnai fiksavo avarijos aplinkybes.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika pasakojo ketinantis kreiptis į kelininkus. Jis prašys specialiais ženklais atitverti visas tokias neoficialias greitkelio įvažas, kad vairuotojai jomis nesinaudotų.

„Tokios vietos turi būti tinkamai prižiūrimos, o vasarą fiziškai uždaromos. Dabar pamatę, kad tokios vietos yra išvažinėtos, vairuotojai neretai suka į jas ir kelia pavojų patiems sau bei kitiems eismo dalyviams“, – teigė M. Džermeika.

Tapote įvykio liudininku, užfiksavote įvykį? Rašykite mums adresu [email protected] arba spauskite čia.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų