Jauno vyro paieškoje Klaipėdoje – vis naujos situacijos

Antroji nežinia kur dingusio Evaldo Rusio paieškų diena jo draugų ir tėvų nenudžiugino – taręsi vidurdienį sutelkti pajėgas bendrai vaikino paieškai klaipėdiečiai Dangės krantinėje nesusirinko.

Skirstėsi darbais

31-erių E.Rusys šeštadienį dalyvavo savo draugų vestuvėse, kurios buvo švenčiamos Naujojo Sodo gatvėje esančiame dangoraižyje. Vėlų vakarą vaikinas išėjo ir dingo.

Bičiuliai sukūrė "Facebook" paskyrą, kurioje tikėjosi koordinuoti prie paieškos prisidėti norinčiųjų veiksmus.

Ir tikrai, pirmadienį nemažai klaipėdiečių pasiskirstė, kurias teritorijas apžiūrės, persikėlė į Smiltynę, apsilankė Evaldo pamėgtoje vietoje, žvalgė Dangės krantus, Jono kalnelio prieigas, Jūros gatvę bei kitas senamiesčio vietas.

Antradienį draugai praplėtė paieškos lauką į Naująją Uosto gatvę, pasuko į šiaurinę pusę, kur yra žalių plotų ir apleistų pastatų. Racionaliai mąstantys žmonės tarėsi, ką daryti toliau.

Kreipėsi į ekstrasensus

Feisbuko grupė pritraukė ir daug smalsuolių bei tuščiai plepančių asmenų.

Vieni skleidė paskalas apie neva tarp draugų įvykusį konfliktą, nors nepažįsta nei dingusiojo, nei jo bičiulių.

Kiti žarstė patarimus, kur jaunuolio ieškoti, nors net negyvena Klaipėdoje ir nepažįsta miesto.

Treti paistė apie ekstrasensus bei iš kortų dėlionės bandė aiškinti, kur žvalgytis vaikino. Taip gimė idėja tęsti paiešką jau nugriautame buvusios kino studijos pastate. Kiti kalbėjo apie būtinybę ieškoti šiauriniame miesto pakraštyje.

Kažkas minėjo savo vizijose matęs žaizdą vaikino galvoje, kitas aiškiaregys paistė apie durtines žaizdas kūne, blogą merginą, kuri nesakanti tiesos, apie apgriuvusius pastatus, tamsią vietą, aptemusias smegenis ir vis dar gyvą kūną.

Dar kiti grupės nariai siūlė pasitelkti bioenergetikus ir rekomendavo jiems kažkada talkinusius ypatingų galių turėtojus.

Pasipiktinę draugai aiškino, kad grupė sukurta paieškai koordinuoti, o ne pramanams skleisti.

Įrašas koreguoja paiešką

Minčių turime įvairių, tikriname nemažą kiekį informacijos.

Tuo metu Klaipėdos miesto policijos komisariatui vadovaujantis Albinas Misevičius teigė, kad žmonės gali ieškoti E.Rusio, kaip tik sugalvoja ir turi pajėgų. Visos pastangos esančios vertos pagarbos ir nedraudžiamos.

Policininkai patikslino, kad vaikinas iš vestuvių puotos išėjo ne vidurnaktį ar vėliau, o šeštadienį, apie 22.30 val.

Tai paaiškėjo iš vieno vaizdo kameros įrašo.

Šis faktas pakoregavo pareigūnų veiksmus, teko dar kartą peržiūrėti visų vaizdo kamerų įrašus, pradedant stebėti juos pusantros valandos anksčiau nei pirmą kartą.

Pareigūnai neturi pagrindo manyti, kad prieš E.Rusį vestuvių pokylyje buvo smurtaujama, priešingai, esama patikimų duomenų, kad jis buvo taikiai išlydėtas.

Kai kurie vaizdo įrašai dėl techninių kliūčių neatsidaro. Ne vienoje vietoje kameros užstojamos medžių ar pastatų, todėl visos krantinės apžvelgti neįmanoma.

Kol kas vaikinas matomas vieninteliame įraše, kai jis išeina iš pastato, kuriame vyko šventė, ir nueina link Danės ir Jūros gatvių kampo.

Jeigu šią jo judėjimo kryptį patvirtintų kiti įrašai, pareigūnai artimiausiu laiku ketina kviesti narus ir pradėti dingusiojo paiešką.

Ketina kviesti šaulius

"Vis dar turime viltį, kad vaikinas atsiras gyvas. Minčių turime įvairių, tikriname nemažą kiekį informacijos. Reikia nemažai pastangų atmesti netikslius duomenis. Kartais žmonės gali nukreipti tyrėjus klaidinga linkme visai to nenorėdami", – kalbėjo A.Misevičius.

Pasirodo, kažkas teigė Evaldą matęs netoli jo namų Laukininkų gatvėje. Tik nežinia, ar šis žmogus nesupainiojo dingusiojo su kitu jaunu vyru.

Pirmadienį "Facebook" pasirodė žinutė apie kažkokį vyrą, neva mačiusį ieškomą vaikiną netoli pasukamojo tiltelio Klaipėdos centre.

Savanoriai ketino paieškai pasitelkti Šaulių sąjungos narius, minėjo ketinimus žvalgyti teritoriją dronais.

Vakar didelio būrio šioms paieškoms suburti nepavyko, tikimasi, kad surinkę daugiau duomenų į paieškas dar aktyviau įsijungs pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ji

Ji portretas
Ras po kazkiek laiko negyva.Gal narkotikais perdozavo.Blogai,kad telefono neleido pasiimti.Ir ismete ji is sventes.Niekam nerupejo,kur jis eina.

F

F portretas
Jis naujam rajone turi draugus su kriminalinė praeitį tai ten informacijos ieskokit

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Ir čia miesto centras,apgailetina
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių