Tragedija pajūryje: nuskendo su dukra maudęsis tėvas

Melnragėje, prie šiaurinio molo, kartu su šešiolikmete dukra jūroje nusprendęs išsimaudyti 42 metų tėvas buvo įtrauktas srovės į gilumą ir nuskendo. Mergaitę išgelbėjo atsitiktinai pajūryje buvęs kitas poilsiautojas.

Nelaimė nutiko apie 250-300 metrų nuo šiaurinio molo. Šioje vietoje gelbėtojai nebudi. Oficialiai ši paplūdimio dalis lyg ir skirta rekreacinei veiklai, tačiau miesto paplūdimių riba, kur skiriamas gelbėtojų budėjimas, prasideda už 600 metrų nuo molo.

Pasak savivaldybės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Siakki, dėl kraupios nelaimės gelbėtojams neturėtų būti priekaištaujama.

„Vadinamojo buvusio moterų pliažo ribose gelbėtojai nebuvo. Kiek žinome, tėvas su dukra nuo kranto buvo nutolę vos 5 ar 10 metrų, kai juos ėmė nešti srovės. Šiuo metu bangavimas jūroje siekia 3 balus. Yra iškelta raudona vėliava, kuri reiškia, kad maudytis yra draudžiama. Na taip, toje vietoje nėra vėliavos, nes ten nėra oficialaus paplūdimio“, – situaciją aiškino A.Siakki.

42 metų tėvas su šešiolikmete dukra į vandenį lindo apie 11 val. Kaip tik tuo metu šiek tiek nurimo vėjas.

„Kai tik taip nutinka, jūros srovės sustiprėja. Laimei, mergaitę pamatė kitas poilsiautojas. Jis ir išgelbėjo jos gyvybę. Žmogus pavargo, kol ištraukė ją į krantą. Kai apsisuko, tėvo paviršiuje jau nebuvo matyti“, – kalbėjo A.Siakki.

Į įvykio vietą netrukus atskubėjo ir gelbėtojai. Jaunuoliai puolė į vandenį, tačiau ilgokai nardę, neužčiuopė nelaimėlio. Netrukus pajūryje pasirodė medikų ekipažas, ugniagesių narai. Šie taip pat įsijungė į dingusiojo paieškas.

Tačiau vyro kūną netrukus surado vienas iš gelbėtojų. Ištraukus jį į krantą, konstatuota vyro mirtis. Tai ne pirma nelaimė šią savaitę. Ties Palanga jūra antradienį jau pasiglemžė vieno vyro gyvybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jeigu nuslugus bangai kojomis nesieki dugno, niekas TAU nepadės. Jokie mokymai nepagelbės.

Birutė

Birutė portretas
Jei nemoki plaukti - nelysk į jūrą. Mokančiam gerai plaukti, plaukikams irgi nėra lengva priešintis srovei, kuri tave tempia į jūrą. Ką reiktų daryti: laukti bangos, kuri tave stumia link kranto ir tada iš visų jėgų irtis link kranto. Bangos atoslūgis: reikia palaukti ir vėl, kai tik ateina banga, judanti link kranto, stipriai irtis link kranto. Bet ką žmogus gali padaryti jei jis nemoka plaukti, kvėpuoti, atlikti taisyklingus judesius, kai jėgų jau nėra, užspringai vandeniu.

Tatjana.

Tatjana.  portretas
Kas 10 minuciu gelbetojai skelbe kad mauditis draudziama.pavojinga.iseikit is vandens.neleiskit vaiku i vandienioo. Gelbetojai jau sauke nervingai per translecija tokiem var apie nieka nagalvojantems. Tevai su vaikuciais vis tiek lenda i ta jura, o paskui verke prie kranto.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių