Pereiti į pagrindinį turinį

Kelte užlieta apie pusšimtis kajučių: tarp įtariamųjų – Kauno ugniagesys

2019-12-18 12:24
DMN inf.

Ikiteisminį tyrimą dėl incidento kelte, per kurį vandeniu buvo užlietos 42 kajutės, pradėjusi Klaipėdos apskrities policija kol kas negali atsakyti, ar tai – tyčinio nusikaltimo, ar nelaimingo atsitikimo pasekmė. Nors kelto apsauga jai perdavė ir du įtariamuosius šio nemažai nervų bendrakeleiviams kainavusio incidento sukėlimu. Vienas iš jų – Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesys gelbėtojas. 

Vytauto Petriko nuotr.

Anot Policijos departamento, pranešimas, kad vėlų pirmadienio vakarą – 23.13 val. Baltijos jūroje keltu plaukę keleiviai drumstė viešąją tvarką ir sulaužė priešgaisrinės sistemos daviklį, dėl ko suveikė apsaugos sistema ir vanduo užliejo 42 kajutes, buvo gautas antradienio ryte.

Anot ikiteisminį tyrimą dėl neatsargaus turto sugadinimo pradėjusio Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Andromedos Grauslienės, kelto apsauga krante jiems perdavė ir dėl šio incidento sulaikytus du 22-ejų bei 21-erių metų asmenis.

Tačiau, šiems jokie įtarimai po pirminės apklausos nepareikšti. 

Pasak A.Grauslienės, ikiteisminis tyrimas pradėtas tik pagal iš kelto gautą pranešimą. Būtent jis, kaip pirminė informacija apie įvykusį incidentą, pateko ir į Policijos departamento suvestines.

Nėra ir jokių duomenų, kad kelto apsaugos sulaikyti asmenys būtų buvę neblaivūs.

„Kol kas įvykio aplinkybės labiau panašios į netyčinę veiklą. Nėra ir jokių duomenų, kad kelto apsaugos sulaikyti asmenys būtų buvę neblaivūs“, – teigė A.Grauslienė. Anot jos, papildomai laukiama ir vaizdo medžiagos iš kelto bei bent preliminaraus padarytos žalos įvertinimo.

Savo ruožtu, kelto atstovai žiniasklaidai teigia, kad ieškinys įtariamiesiems tikrai bus pateiktas. Patikslino jie ir tragikomiškas įvykio aplinkybes - į priešgaisrinės apsaugos purkštuką, įrengtą koridoriuje, iš kurio pasipylė vanduo, įtariamieji pataikė, kai šėliodami mėtė vienas į kitą batus. Užteko kelių minučių, kad iš numušto purkštuko pasipylęs vanduo užlietų beveik pusšimtį kajučių bei šiose buvusius keleivių daiktus.   

Neatmetama, kad pretenzijų dėl to, kas įvyko, gali turėti ir pastarieji, kuriems tokia netikėta įvykių eiga naktį galėjo sukelti nemažai streso. Kol kas nė vienas iš jų į Klaipėdos apskrities policiją nesikreipė. 

Artimiausiu metu ketinama papildomai apklausti ir kelto apsaugos kaip įtariamuosius sulaikytus asmenis.

Anot vieno iš jų, kaip paaiškėjo dirbančio Kauno priešgaisrinėje gelbėjimo valdyboje, kolegų, incidentas įvyko per šio 21-erių ugniagesio-gelbėtojo atostogas. O per tuos apie porą metų, kai jis vilki šią uniformą, jokių problemų dėl jo tarnyboje nebuvo. „Puikus žmogus ir specialistas, nuo vaikystės domėjęsis ugniagesybos sportu“, – taip apibūdintas skandalingo incidento kontekste minimas kolega. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų