Klaipėdiečiai bus teisiami dėl sukčiavimo internete

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apylinkės prokuratūroje baigtas didelės apimties ikiteisminis tyrimas dėl bendrininkų grupėje vykdyto sukčiavimo. Į teisiamųjų suolą sės du uostamiesčio gyventojai, interneto portaluose skelbę apie neva parduodamus daiktus ir dėję netikrus darbo skelbimus.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, o jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Rūta Girgždutaitienė.

Kaltinimai dėl sukčiavimo pareikšti 25 metų, ne kartą anksčiau teistai bei laisvės atėmimo bausmę atlikinėjusiai klaipėdietei ir bendraamžiui, uostamiestyje gyvenančiam jos bendrininkui. Manoma, kad veikdami bendrininkų grupėje kartu su asmenimis iš įkalinimo įstaigos, minėti kaltinamieji populiariuose Lietuvos internetiniuose tinklalapiuose skelbdavo apie tariamai parduodamus mobiliojo ryšio telefonus, medienos pjovimo stakles, pjūklus. Iš susidomėjusių skelbimais pirkėjų būdavo prašoma į banko sąskaitą pervesti nurodytą pinigų sumą, tačiau daiktai pirkėjų taip ir nepasiekdavo.

Tyrimo duomenimis, kaltinamieji galimai talpino ir netikrus darbo skelbimus. Jais susidomėję žmonės tariamam būsimajam darbdaviui atskleisdavo savo asmens duomenis, kurie būdavo panaudojami vartojimo kredito sutartims sudaryti. Jas nukentėjusieji dar ir patvirtindavo elektroniniu parašu.

Šioje byloje nukentėjusiaisiais pripažinta 10 asmenų, jiems padaryta turtinė žala siekia nuo 200 iki 4 tūkst. eurų. Skaičiuojama, kad tokiais nelegaliais metodais veikę kaltinamieji bendrai iš nukentėjusiųjų galėjo įgyti daugiau nei 11 tūkst. eurų. Nukentėjusiesiems žala kol kas neatlyginta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hihi

Hihi portretas
Ir ka viSi_?????? .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių