Klaipėdietis muitininką bandė papirkti už greitesnį dokumentų įforminimą

  • Teksto dydis:

Klaipėdos teritorinės muitinės Malkų įlankos jūrų uosto poste tikrinant importuojamą krovinį, deklarantas D.A. muitinės pareigūnui mėgino įsiūlyti 100 litų kupiūrą ir taip pagreitinti dokumentų įforminimą.

Tačiau muitininkai kyšio nepriėmė, o krovinį detaliai patikrino mobiliąją rentgeno kontrolės sistema. Nors jokių prekių gabenimo pažeidimų nebuvo nustatyta, Muitinės kriminalinė tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl papirkimo. D.A. gresia bauda arba laisvės apribojimas, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Lietuvos muitinėje bene kasdien fiksuojama po keliolika bandymų siūlyti pinigus prekių ir dokumentų patikrą atliekantiems pareigūnams. Tai darantys asmenys, pareigūnams įspėjus apie už papirkinėjimą gresiančią baudžiamąją atsakomybę, paprastai suskumba aiškinti, jog banknotai dokumentuose atsirado atsitiktinai.

Vien per pirmąjį 2013 metų pusmetį užfiksuota apie pusė tūkstančio tokių įvykių. Apie galimą bandymą papirkti pareigūnus visada informuojami transporto įmonių vadovai.

Tuomet, kai nustatoma, kad pinigai pareigūnams duodami siekiant išvengti pažeidimų fiksavimo, pradedami ikiteisminiai tyrimai dėl galimo muitinės pareigūnų papirkimo. Šiemet pradėti šeši tokie ikiteisminiai tyrimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių