Klaipėdietis nubaustas 2 tūkst. eurų bauda: grasino nužudyti buvusią draugę

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų baudžiamuoju įsakymu klaipėdietis nubaustas 2 tūkst. eurų bauda už tai, kad grasino nužudyti buvusią draugę ar sunkiai sutrikdyti jos sveikatą, esant pakankamam pagrindui manyti, kad grasinimas bus įvykdytas.

Kaip trečiadienį pranešė teismas, byloje nustatyta, jog kaltinamasis N. P. pernai spalį iš mobiliojo ryšio telefono parašė nukentėjusiajai į mobiliojo ryšio telefoną grasinančio turinio pranešimus, jais grasino ją nužudyti ar sunkiai sutrikdyti jos sveikatą.

Jis taip pat stovėjo prie nukentėjusiosios gyvenamojo būsto ir skambindamas durų skambučiu, belsdamasis į duris, teismo manymu, nukentėjusiajai sukėlė pagrindą manyti, kad grasinimas nužudyti ar sunkiai sutrikdyti jos sveikatą gali būti realiai įvykdytas.

Kaltinamasis pripažino padaręs nusikaltimą ir gailėjosi dėl savo veiksmų. Paaiškino, kad jis negalėjo susitaikyti su tuo, kad nukentėjusioji nebenori su juo bendrauti ir susitikinėti, negalėjo jos pamiršti. Parašytos žinutės buvo tik žodžiai, realiai jis nieko blogo jai nepadarytų, jaučia tik gerus jausmus, tikisi, kad jie neliks priešai.

Nukentėjusioji pasakojo, kad maždaug prieš trejus metus susipažino su kaltinamuoju N. P., nesutapus charakteriams ir interesams, ji su juo bendravimą bei pažintį nutraukė. Tai kaltinamajam nepatiko.

Apie porą metų N. P. jai nuolat per „Messenger“ programėlę grasina SMS žinutėmis, tokie grasinimai tęsiasi nuolat. Penai kaltinamasis į jos gyvenamojo buto balkoną įmetė Molotovo kokteilį, už tai buvo nuteistas. Pasibaigus probacijai, N.P. grasinimai vėl suaktyvėjo. N. P. jai žinutėmis grasina ir nepalieka jos ramybėje.

Skirdamas kaltinamajam bausmę, teismas atsižvelgė į tai, jog jis anksčiau teistas už kitokio pobūdžio nusikalstamas veikas, bausmes atlikęs, teistumui neišnykus padarė vieną nesunkų tyčinį nusikaltimą žmogaus sveikatai, prisipažino padaręs nusikalstamą veiką ir nuoširdžiai gailisi.

Kaltinamasis, nesutikdamas su teismo baudžiamuoju įsakymu paskirta bausme, per 14 dienų nuo šio dokumento nuorašo gavimo turi teisę paduoti teismui prašymą surengti bylos nagrinėjimą teisme.

Išnagrinėjęs bylą ir pripažinęs kaltinamojo kaltę, teismas gali paskirti kitos rūšies ar dydžio bausmę, nei buvo paskirta teismo baudžiamuoju įsakymu. Kaltinamajam šia teise nepasinaudojus, teismo baudžiamasis įsakymas įsiteisėja, o įsiteisėjęs teismo baudžiamasis įsakymas neskundžiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

elektrikas aferistas perekupas , aciu gerovei

elektrikas aferistas perekupas  , aciu gerovei portretas
ka mane ismokino, kad ne grasit reikia...a savo artima uzbaxint mokesciais...suvarzyt sutartimis ir draudimais...uzpist vakcinomis kaukekimis QR kodais ir sankcijomis....ipirdolint brangius mokamus parkingus...mokescius uz duomenis ir laikmenas.... va pazekit aferistai PSD ismusinneja a paslaugu ner ir kaltu nerasi...... va pazekit mokestis uz ora...mokestis uz lietu... mokestis uz naudojimasi belekuom spek prigalvot pvm... gpm... opm

Teisejas

Teisejas portretas
Abu reikia nuzudyti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių