Klaipėdietis už 50 eurų bandė gauti melagingą įrašą, kad yra paskiepytas: gresia net kalėjimas

  • Teksto dydis:

Teismui perduota fiktyviai nuo COVID-19 pasiskiepyti bandžiusio klaipėdiečio byla – vyras už 50 eurų kyšį siekė gauti melagingą įrašą, kad yra paskiepytas.

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai dėl papirkimo pateikti 36-erių klaipėdiečiui, pirmadienį pranešė prokuratūra.

Tyrimo duomenimis, vyras siekė neteisėto įrašymo į pasiskiepijusių asmenų sąrašą išvengiant COVID-19 vakcinos.

Ikiteisminį tyrimą organizavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, o jį atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai.

Bylos duomenimis, klaipėdietis šių metų rugpjūtį užsiregistravo skiepui nuo COVID-19 ligos Klaipėdos vakcinavimo centre.

Vyrui atvykus paskirtu laiku, jis buvo nukreiptas į kabiną, kurioje bendrosios praktikos slaugytoja įprasta tvarka paprašė pateikti asmens dokumentą. Klaipėdietis medikei padavė savo pasą, jo viduje buvo 50 eurų kupiūra.

Tyrimo duomenimis, vyras, įtariama, davė medicinos darbuotojai pinigus už tai, kad ši jo nepaskiepytų, bet dokumentuose įrašytų, jog jis yra paskiepytas pirma COVID-19 vakcinos doze.

Medikė siūlyto atlygio už neteisėtą veikimą nepriėmė ir apie tai informavo vakcinacijos centro koordinatorių, šis informaciją perdavė STT.

Pinigus medicinos darbuotojai siūliusiam klaipėdiečiui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Byla perduota nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rūmams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komentatoriai

Komentatoriai portretas
Ar durnyne internetą įjungė?

Lauris

Lauris  portretas
Taip valdze gali papirkineti zmones pagivenusius o tu ne ce vyksta juodas verslas tos iskrypusios valdzios juos visus reike kisti i kaleima 30m uz kisima po 100€uz pasiskiepijima

Pirma seimūnus į kalėjimą

Pirma seimūnus į kalėjimą  portretas
Už pensininkų papirkinėjimą po 100 eur už skiepą.kokį pavyzdį valstybė rodo taip žmonės ir elgiasi.valstybė gali kišti pensininkui kyšį o paprastas žmogelis davė tik 50 e o ne šimtą.Pensininkų papirkinėtojus iki gyvos galvos už genocidą!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių