Klaipėdoje automobilis įvažiavo į prekybos centro pastatą

Ugniagesiai gelbėtojai savaitgalį padėjo žmonėms, patekusiems į kebliausias situacijas. Kai kurie jų negalėjo nė įsivaizduoti, kad bus sužaloti neįprastu būdu.

Sužeidė pirkėją

Labiausiai nepasisekė šeštadienį po pietų į parduotuvę uostamiesčio Liepojos gatvėje atėjusiam 18-mečiui. Jis netinkamu laiku atsidūrė netinkamoje vietoje.

Tądien 14.50 val. į Liepojos gatvės pradžioje esančią parduotuvę atėjęs vaikinas pasitaikė būti tuo metu, kai 77-erių vyro vairuojamas automobilis "Toyota Avensis" staiga taranavo stiklinę parduotuvės sieną.

Vaikiną sužeidė ne tik mašinos pastumtas prekybos vežimėlis, bet ir dūžtantys stiklai.

Į įvykio vietą atskubėjo medikai, jie išgabeno nukentėjusįjį į ligoninę.

Avariją sukėlęs pensininkas įvykio metu buvo blaivus, tikėtina, kad jis tiesiog įjungė ne tą pavarą.

Ugniagesiams gelbėtojams teko išstumti automobilį iš parduotuvės ir sušluoti duženas.

Klaipėdos apskrities policijos komisariato atstovai teigė, kad ikiteisminis tyrimas dėl šio įvykio nepradėtas. Laukiama medikų išvadų dėl nukentėjusiojo sveikatos būklės.

Išgąsdino vabzdžiai

Dar vienas nedažnai pasitaikantis darbas gelbėtojams teko šeštadienį ryte. Jiems buvo pranešta, kad Paryžiaus Komunos gatvės ąžuolyne, prie nuvirtusio medžio, susispietė vapsvos, dėl to kyla pavojus vaikams ir suaugusiesiems.

Gelbėtojai rado landą žemėje, kurioje apsigyveno skaudžiai geliančios vapsvos ir užkasė ją žeme, o teritoriją, kur gyveno vabzdžiai, aptvėrė įspėjamąja juosta.

Panašų darbą ugniagesiai turėjo ir pirmadienį. Jiems buvo pranešta, kad Šarlotės gatvėje veikiančiame darželyje nerimą kelia kažkur įsimetusios bitės. Gelbėtojai nustatė, kad jos rado patogią landą pastate.

Išvilioti iš landos visą spiečių arba tokioje vietoje jas sunaikinti gelbėtojai negalėjo. Apie spiečių informuoti dezinfekcijos specialistai. Tikėtina, kad jie žinos, kaip apsaugoti darželį nuo bičių ir turės tam tinkamų priemonių.

Traukė iš vandens

Penktadienį miesto centre vaikštinėję žmonės girdėjo ugniagesių specialiojo transporto sirenas ir matė automobilį, vežantį gelbėjimo valtį. Link Senosios perkėlos skubėjo ir greitosios medicinos pagalbos automobilis.

Į Dangę buvo įkritęs žmogus. Visa laimė, kad jis nenuskendo iki atvyko gelbėtojai, kurie aprišę vyrą virve iškėlė į krantą.

Medikai išgabeno žmogų į ligoninę.

Kur kas liūdnesnė misija ugniagesiams teko šeštadienį vakare. Apie 21 val. Vėžaičių seniūnijoje, Jurjonų kaime, jiems teko iš tvenkinio ištraukti skenduolį. Kol kas nežinoma, kokiomis aplinkybėmis nuskendo 43 metų vyras. Žmonės apie nelaimę pranešė pamatę kūną, plūduriuojantį netoli kranto.

Dar vieną mirusį vyrą jo paties namuose Palangoje rado iškviesti gelbėtojai. Ugniagesiams teko išlaužti buto duris. Medikai šiam žmogui padėti nebegalėjo.

Po avarijos valė gatves

Sekmadienį gelbėtojai vėl skubėjo į Palangą, kur Klaipėdos plento ir Anaičių gatvės sankryžoje nuo kelio buvo nuvažiavęs automobilis "Volvo C30", jis ten atsidūrė po susidūrimo su "Opel Vectra".

Žmonės eismo įvykio metu nenukentėjo, bet ant gatvės buvo išsilieję tepalų, pažiro mašinų duženos.

Panašios ugniagesių pagalbos prireikė penktadienį prieš pietus Ginduliuose. Čia įvažoje į Liepų gatvę ant šono nuvirto vilkikas "Mercedes Benz". Vairuotojas nebuvo prispaustas, bet greitosios medicinos pagalbos ekipažas jį išgabeno į ligoninę.

Į įvykio vietą teko kviesti specialųjį transportą vilkikui pakelti ir išbyrėjusioms medžio drožlių plokštėms surinkti.

Ugniagesiai turėjo darbo ir Klaipėdoje esančioje sodų bendrijoje, ir Kretingos rajone, Tarvydų kaime, kur kasdami žemę darbininkai rado senų sprogmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pensininkė

pensininkė portretas
manau vairavimo amžius irgi turėtų būti nustatytas nuo 18 iki ........., jei patys nesupranta kad jau nebegali vairuoti turi juos sustabdyti įstatymas

klaipėdietė

klaipėdietė portretas
Nemandravok, ateis laikas, kai ir tu myži ir šiksi po savim

Vairavo 77 metų senukas

Vairavo 77 metų senukas portretas
Ir tuo viskas pasakyta. Tokiame amžiuje tik čiulpti metinį saldainį ir šildytis saulutėje, o ne su automobiliu važinėtis. Smegenys būna užkalkėję, neturi reakcijos ir myža po savimi.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių