Klaipėdoje baigtas tyrimas dėl moterų iš Ukrainos prostitucijos organizavimo

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje baigtas tyrimas dėl ukrainiečių moterų prostitucijos organizavimo ir pelnymosi iš jos, antradienį pranešė Klaipėdos apskrities policija.

Tyrimas buvo pradėtas gavus duomenų, kad anksčiau neteistas, dvejose uostamiesčio įmonėse dirbantis 31 metų klaipėdietis organizavo ir pelnėsi iš moterų prostitucijos. Nustatyta, kad skelbimai dėl atlygintinų seksualinių paslaugų buvo publikuojami viename iš internetinių skelbimų portalų.

2020 metų lapkričio viduryje Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai trijuose uostamiesčio butuose aptiko atlygintinas seksualines paslaugas vyrams teikusias keturias Ukrainos pilietes. Tuo metu joms buvo 25-eri, 37-eri, 30 bei 40 metų.

Per kratas minėtose patalpose rastos priemonės seksualinėms paslaugoms atlikti.

Tęsiant operaciją tą pačią dieną policijos pareigūnai Klaipėdoje, Liepų gatvėje, sulaikė ir prostitucijos organizatorių. Atliktų kratų vyriškio gyvenamojoje vietoje bei automobilyje metu rasta dopingo medžiagų.

Įtariama, kad minėtas klaipėdietis surado moteris, galinčias teikti seksualines paslaugas, parinko ir išnuomojo joms laikinas gyvenamąsias vietas, suteikė priemones seksualinėms paslaugoms atlikti bei dėjo skelbimus dėl atlygintinų seksualinių paslaugų.

Taip pat įtariama, kad pastarajam talkino 31-erių ir 36 metų bendrininkės, jos koordinavo prostitučių veiklą, bendravo su klientais, nukreipdavo klientus tam tikrais adresais. Šios Klaipėdoje gyvenančios moterys anksčiau neteistos, viena iš jų – dirbanti individualioje įmonėje.

Turimais duomenimis, kaltininkai organizavo ir pelnėsi mažiausiai iš keturių moterų prostitucijos, kurios teikė seksualines paslaugas trijuose išnuomotose butuose Klaipėdoje. 50 procentų uždarbio atitekdavo sąvadautojams, iš kurių didžioji dalis – organizatoriui.

Visi trys įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau jiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas bei įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Laikinai apribotos nuosavybės teisės į įtariamiesiems priklausančias pinigines lėšas – daugiau nei 2 500 eurų ir automobilį.

Už pajamų turėjimą iš kito asmens prostitucijos arba sąvadavimą prostitucijai numatyta bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Už prostitucijos organizavimą ar vadovavimą numatytas laisvės atėmimas iki 6 metų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sporto elitas, kokia gėda.

Sporto elitas, kokia gėda. portretas
Ta blondinė juk buvo susikukavusi su treneriu ŽKim, bet kad tokį biznį pradėjo sukt tai nė susapnavęs nebučiau

Nesodinkit trenerio

Nesodinkit trenerio portretas
Tai kas dabar bus treneriui ?

Noriu

Noriu  portretas
Kur dabar reikės pasi pist?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių