Klaipėdoje gyvenusios D. Kedžio tetos laidotuvėse – žinutė nuo N. Venckienės

Kedžių giminaičiai savaitgalį rinkosi į paskutinę kelionę palydėti Drąsiaus Kedžio motinos seserį klaipėdietę Danguolę Salomėją Sikorskienę. Apie giminę ištikusią netektį sužinojo ir Jungtinėse Amerikos Valstijose besislapstanti parlamentarė Neringa Venckienė.

Kedžių namuose Seimo narės vardu buvo paliktas gedulingas vainikas su užuojauta tetos šeimai.

Garliavoje gimusi ir augusi D.S.Sikorskienė nuo 1961 metų gyveno Klaipėdoje, kur praėjusią savaitę ir mirė.

Moteris kovojo su sunkia liga. Pasak klaipėdietės vyro Antano Sikorskio, ji vien šiais metais patyrė tris operacijas.

"Prieš porą metų buvo viena operacija, o šiemet vasarį ir kovą teko vėl operuotis. Paskutinį kartą trečioji žarnyno operacija žmonai buvo atlikta rugpjūtį", – "Klaipėdai" vakar pasakojo velionės vyras.

Žinomos Klaipėdos bibliotekininkės D.S.Sikorskienės gyvybė užgeso penktadienį.

Šeima turėjo vilties, kad medikų priežiūra ir operacijos padės kovoje su liga, bet moteris šią kovą pralaimėjo.

"Šeštadienį žmona buvo pašarvota Klaipėdoje, kad klaipėdiečiai galėtų atsisveikinti su velione. O po to kūnas buvo kremuotas. Palaikus vežėme į Garliavą, nes ji norėjo būti palaidota savo gimtinėje", – pasakojo vyras.

Garliavos laidojimo namuose buvo surengtos antros šermenys. Į jas susirinko mirusiosios seserys – Audronė Skučienė, Laimutė Kedienė, Birutė Stepankevičienė su šeimomis, atvyko tolimesni giminaičiai ir jaunystės bičiuliai.
"Iš anksto buvome nutarę, kur abu norime būti palaidoti. Nusprendėme Garliavoje, arčiau jos tėvų atgulti amžino poilsio. Gražios buvo laidotuvės, susirinko daug pažįstamų. Visi esame mirtingi, nieko nepakeisi", – teigė A.Sikorskis.

Jis tikino, kad sūnėno D.Kedžio istorija žmonai sveikatos nepridėjo, nors klaipėdiečiai ir nesikišo į giminaičių reikalus.

"Mes toli nuo šių įvykių. Nors su žmona esame kilę iš tų pačių kraštų, tačiau atsikraustėme į Klaipėdą labai seniai, kai aš gavau paskyrimą į uostamiestį. Mes su Kaunu nelabai ir palaikėme ryšius, nes nebėra gyvų tėvų. Drąsiaus artimai nepažinojau, tik nuvykę tepamatydavome jį. Ir su N.Venckiene nebuvo ypatingų ryšių, ji juk savo šeimą turėjo, augino vaiką", – pasakojo klaipėdietis.

A.Sikorskis pripažino, kad Garliavoje tikrai N.Venckienės vardu buvo paliktas gedulingas vainikas.

"Nežinau, kas ją informavo. Matyt, savais kanalais buvo žinia perduota", – svarstė A.Sikorskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodel

Kodel portretas
Kodel neliko sarhan komentaro kuris rase nekorektisai apie medikus?

sarhan kom.

sarhan kom. portretas
matyt pats ar pati nestabilios psichikos ,kad sitaip komentuoji.Klaipedos medikai pareikalaukit milijono is sio komentaro.

x

x portretas
galų gale palikit ramybėj tą šeimą.Gėda, net giminaičius dar komentuoja. ne visi esam kvaili
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių