Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje – kaip veiksmo filme: vyras krautuvu niokojo mašinas, tada spruko pagrobtu benzinvežiu

2022-11-02 15:08

Vėlinių dieną uostamiesčio policininkams teko skubėti sulaikyti nepaaiškinamai besielgiantį vaikiną, bet nuotykiai tuo nesibaigė. Pareigūnai iki vidurnakčio vargo su juo ir policijos komisariate.

Taranavo mikroautobusą

Tądien 14.39 val. Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojams pranešta, kad netoli Jakų žiedinės sankryžos degalinėje "Baltic Petroleum" buvo pavogtas benzinvežis. Tai atsitiko, kai vairuotojas pylė degalus.

Gaudyti pagrobėjo išskubėjo du kelių policijos, du Palangos ir vienas uostamiesčio policijos ekipažas.

Benzinvežis pasuko link Palangos. Kelyje Palanga–Kretinga jį bandyta stabdyti.

Kelią blokavo policijos mikroautobusas "Volkswagen Transporter". Sunkiasvorė mašina taranavo "mikriuką" ir nurūko tolyn.

Sustabdė "ežiu"

Benzinvežį pavyko sustabdyti tik prieš posūkį į Palangos oro uostą.

Pareigūnai ant kelio patiesė dygliuotą juostą, vadinamą ežiu. Atlikdamas šią užduotį pirštą susižeidė vienas pareigūnas, tačiau tai nesutrukdė jam tęsti tarnybą.

Pervažiavęs per "ežį" vairuotojas pradūrė visas padangas ir sustojo tik maždaug už kilometro.

Kai policininkai norėjo išlaipinti įtariamąjį iš sunkiasvorės mašinos kabinos, benzinvežis pajudėjo atbulas ir dar apgadino už jo stovėjusį policijos automobilį "Škoda Superb".

Tik po to, apie 15 val., įtariamasis buvo sulaikytas.

Tada paaiškėjo, kad benzinvežį pavogė 25 metų vaikinas.

Alkotesteris parodė, kad alkoholio jis nevartojo. Tačiau neadekvatus jaunuolio elgesys vertė įtarti, kad jis galėjo būti apsvaigęs nuo kvaišalų.

LNK reportažas:

Niokojo automobilius

Dar prieš pavogdamas benzinvežį šis jaunas vyras siautėjo uostamiesčio Tilžės gatvėje. Aiškinamasi, kaip jis pateko į įmonės, įsikūrusios prie Tilžės gatvės ir Baltijos prospekto sankryžos, teritoriją. Mat ji yra aptverta ir saugoma.

Čia vaikinas sėdo į šakinį krautuvą "Komatsu FG30" ir ėmėsi niokoti teritorijoje buvusias mašinas. Pasak policijos pranešimo, buvo apgadintos keturios mašinos, vieną jų krautuvu jis nuvertė į pakelę.

Kaip įtariamasis sugebėjo įjungti krautuvą, nepranešama.

Po to jaunuolis pateko į gretimos įmonės teritoriją, ją perbėgo, perlipo per tvorą ir pasileido Tilžės gatve link Jakų, kur degalinėje sugebėjo pagrobti benzinvežį.

Apie įvykius degalinėje policininkai taip pat ne viską paaiškino. Nežinia, ar iš benzinvežio degalai buvo pilami į degalinės talpyklas, ar vairuotojas pildė šio automobilio baką.

Vakar pareigūnai dėliojo faktus, pildė stambaus masto vagystės bylos duomenis, laukė sumaitotų automobilių savininkų pareiškimų bei žinios apie patirtą žalą.

Policijos mikroautobusas sumaitotas smarkiai, "Škoda Superb" nukentėjo nežymiai. Policininkai sulaikymo operacijos metu liko sveiki.

Naktį praleido ligoninėje

Nuvežtas į policijos komisariatą įtariamasis elgėsi ramiai, leidosi fotografuojamas, policininkai be problemų su juo atliko kitus asmens tapatybę patvirtinti būtinus veiksmus.

Kai jau vakare pareigūnai vedė vaikiną į policijos areštinės kamerą, jis pradėjo draskytis. Uždarytas jis suplėšė patalynę, spardydamas sugadino metalines spintelės duris ir vis nenurimo.

Prieš vidurnaktį tapo aišku, kad taip neadekvačiai besielgiančio asmens kameroje negalima laikyti.

Apie 23.30 val. policininkai iškvietė greitosios medicinos pagalbos ekipažą, medikai išgabeno įtariamąjį į ligoninę.

Tyrimo ėmęsi Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai ketina bendrauti su medikais ir sužinoti, ar neadekvatų vaikino elgesį reikėtų aiškinti vartotomis medžiagomis, ar tai gali būti ligos apraiška.

Įtariamasis anksčiau nebuvo teistas, į Klaipėdą jis atvyko iš Anykščių rajono, vertėsi individualia veikla. Tikimasi, kad apie jo elgesį ką nors galės paaiškinti namiškiai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų