Klaipėdoje nekviestą viešnią į namus įsileidusi senolė neteko visų santaupų

Klaipėdoje 83 metų senolė neteko visų savo gyvenimo santaupų, kai į namus įsileido "Carito" savanore apsimetusią merginą.

Klaipėdoje 83 metų senolė neteko visų savo gyvenimo santaupų, kai į namus įsileido "Carito" savanore apsimetusią merginą.

Sunkiai vaikščiojanti ir ligų kamuojama Genovaitė F. pirmadienio popietę išgirdo įkyrų buto durų skambutį.

Moteris po namus vaikšto tik pasiremdama dvejomis lazdomis, tačiau nelauktas svečias nesitraukė nuo durų tol, kol moteris jų neatvėrė.

„Užėjo jauna, tamsių plaukų, apie 20-25 metų mergina, labai gražiai apsirengusi. Ji pasakė, kad atstovauja "Caritą" ir ėmė teirautis, kokius vaistus aš vartoju, ar nereikia man pagalbos“, – prisiminė pensininkė.

Moteris pakvietė viešnią į kambarį, tačiau šioji iš pradžių sutrikusi aiškino, kad jos avalynė nešvari ir panoro prisėsti virtuvėje.

„Tačiau aš nieko blogo neįtariau ir pakviečiau ją užeiti. Svetainėje ji prisėdo ant kėdės ir ėmė klausinėto, ko man reikėtų. Ji tikino, kad gali atvežti vokiečių suaukotos labdaros, maisto produktų“, – pasakojo Genovaitė.

Išklausinėjusi kaip gyvena senolė, viešnia pažadėjo, kad kitą dieną atsives medicinos seselę, kuri pažiūrės, kokius vaistus vartoja močiutė.

„Ji vis siūlėsi atnešti vaistų – tokių, kurie Lietuvoje net nekompensuojami. Staiga ji paprašė vandens atsigerti. Kadangi aš sunkiai vaikštau, ilgokai stojausi“, – tikino močiutė.

Senolė net nepagalvojo, kad maloniai bendravusi viešnia ims vogti.

“Rankinėje, kuri kabojo ant kėdės atlošo, buvo mano piniginė, o joje – visi mano pinigai. Kol aš nuėjau iki virtuvės, ji jau sekė mane iš paskos. Nieko blogo neįtariau“, – kalbėjo klaipėdietė.

Tik tuomet, kai viešnia išėjo, moteriškė susizgribo paskambinti dukrai.

„Ši mane ir paprotino, kad ne viskas čia taip gražu gali būti. Dukros paliepta, apžiūrėjau namus ir įsitikinau, kad piniginėje nėra visų mano pinigų – 2,2 tūkst. litų, kuriuos buvau susitaupiusi laidotuvėms. Ir dar 600 litų maistui ir buto mokesčiams“, – apgailestavo moteris.

Moteris stebėjosi, kad vagišė per kelias sekundes sugebėjo atsegti piniginę ir nugvelbti ten buvusius grynuosius.

„Labai dėl to liūdna, na bet pasitikėjau žmonėmis ir dėl to pati esu kalta“, – tarstelėjo senolė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ns

ns portretas
nauseda - dziumbras spruk nuo kompo

Nausėda

Nausėda portretas
pensinykai, laikas isigyti banko kortelę ir pinigus laikyti joje. o ne piniginėje.

rj

rj portretas
uzmust tokius svolacius maza
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių