Klaipėdoje persikvalifikavo mašinų vagys

Uostamiesčio policininkai demaskavo gaują vagių, kurie įtariami prieš kelerius metus siaubę klaipėdiečių ir miesto svečių automobilius. Kratų metu rasta šimtai pavogtų daiktų, kurie tapo daiktiniais įrodymais.

Rado atrakintą mašiną

Prieš trejus metus Klaipėdos centre ir kai kuriose kitose vietovėse vagys dažnai apvogdavo automobilius.

Kriminalinių įvykių suvestinės tais metais mirgėdavo pranešimais apie tokias vagystes, dažnu atveju pareigūnai teigdavo, kad apvogta mašina buvo palikta neužrakinta arba į ją įsibrauta be įsilaužimo žymių.

Viena vagių pamėgtų vietų – M.Mažvydo gatvėje esantis kiemas, kur telpa daug automobilių ir paprastai dienos metu ten sunku rasti vietą mašinai.

Vienas nukentėjusiųjų pasakojo palikęs mašiną šiame kieme gal 10-čiai ar 15-kai minučių.

Grįžęs vyras nustebo radęs bagažinę atrakintą, o viduje nebebuvo kuprinės su fototechnika: skraidyklės, planšetinio kompiuterio, fotoaparato objektyvo bei kitų smulkmenų.

Nukentėjusysis pats bandė ieškoti pavogtų daiktų, tikėjosi, kad ras juos tarp parduodamų internetu.

Kad ir kaip ilgai vyras stebėjo rinką, savo daiktų nepastebėjo.

Ėmėsi naujos veiklos

Praėjo beveik treji metai, ir klaipėdietis sulaukė policijos rašto, kuriuo jam buvo pranešta, kad aiškindamiesi vagystes iš automobilių pareigūnai atliko kratas ir jų metu aptiko nukentėjusiajam priklausančių daiktų.

Nors Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai ir tyrimą kuruojantis prokuroras dar neskuba girtis demaskuota vagių gauja, jų darbas šioje byloje eina į pabaigą.

Jau aišku, kad įtariamieji – trys anksčiau už automobilių vagystes teisti vyrai. Dar vienas asmuo įvardijamas kaip jų parankinis.

Įgudę per kelias akimirkas atrakinti bet kokį automobilį mašinų vagys ėmėsi naujos veiklos, už kurią ne taip greitai baudžiama, o patys nusikaltimai sunkiau įrodomi.

Vagių negąsdino žmonių gausa, jie sugebėdavo savo juodą darbą atlikti per minutę.

Paprastai jie pasirinkdavo automobilius, kuriuose būdavo daug daiktų.

Taip nusikaltimų aukomis tapo ir savais automobiliais į Klaipėdą atvykusios užsieniečių šeimos.

Aptiko šimtus daiktų

Ikiteisminiame tyrime aiškinamasi maždaug 20 vagysčių. Kratų metu įtariamiesiems priklausančiose įvairiose patalpose rasta šimtai, kaip įtariama, vogtų daiktų.

Dažniausiai vagis domino tie, kuriuos galima nesunkiai parduoti ir gauti nemažus pinigus.

Todėl nukentėjusieji dažniausiai pasigesdavo kompiuterių, telefonų, fototechnikos.

Po to, kai įtariamieji buvo sulaikyti, tokio tipo nusikaltimai baigėsi. Tai taip pat verčia manyti, kad būtent sulaikyti asmenys buvo susiję su minėtais nusikaltimais.

Kaip įprasta nusikaltėlių pasaulyje, įtariamieji nepripažįsta kaltės ir yra parengę paaiškinimus, kaip daugybė iš skirtingų žmonių pavogtų daiktų atsidūrė jų valdose.

Įrodymus vertins ir kaltės klausimą spręs teismas. Tuo metu kai kurie nukentėjusieji jau kviečiami atpažinti ir pasiimti savo daiktus.

Užsieniečiai po panašių incidentų paprastai nepageidauja atgauti vagių rankose buvusių savo daiktų, juolab kad praradimus jiems dažniausiai kompensuoja draudimo kompanijos.

Šiuo atveju svarbesnis yra mūsų šalies prestižas. Klaipėdoje nukentėję žmonės gauna žinią, kad policininkams pavyko nustatyti įtariamuosius, ir tai neabejotinai verčia labiau pasitikėti Lietuvos policija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Basulis

Basulis portretas
Vienintele tarnyba Klaipedoj kuri dar dirba tai organiz. Nusik. Tarnyba, o iš Turskio gaujos tuščia vieta tik moka sakyt va čia mes va čia mes, vyt jos visus i gatve dirbt.

Hmm

Hmm portretas
Jei matyčiau vagis vagenčius, tai geriau nesikišt, nes ir pats busi tampomas po teismus ir niekas neapmokės nei už kurą nei už laiką, problemų tik prisidarysi- be to gali ir papjaut, nušaut žodžiu, geriau LT nematyt kas ką daro

Bosas

Bosas portretas
Be abejo TEISMAS vertins tai ka nori sulipinti Policijos pareigunai...Bet jau tokiu FANTAZIJU,kaip noretu pareigunai...nebuna..Nes tai ka bandoma irodyti,daugiau panasu i PASAKA vaikams...Arba tesiog kompensuoti savo neprofesionaluma...-tesiog MELU!!!..jau dabar galima paviesinti medziaga...o ten IRODYMU NULIS!!!..Tik galimai,galejo buti,manoma..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių