Klaipėdoje policininkai laukė prie geležinkelio: nutvėrė keturis pažeidėjus

Iš tolo artėjančio traukinio mašinistas spaudžia garsinį signalą, bandydamas paraginti per bėgius žirgliojančius klaipėdiečius. Taip dešimtys žmonių kasdien rizikuoja savo sveikata ir gyvybe. Tam kelią užkirsti siekiantys policijos pareigūnai dažnai surengia patikrinimus ir ėmėsi bausti nepaklusniuosius.

Vienas tokių reidų šią savaitę Klaipėdoje buvo surengtas prie Stadiono gatvės.

Reido dieną pareigūnai Stadiono gatvėje dirbo tris valandas. Jie nutvėrė keturis klaipėdiečius, per geležinkelį ėjusius neleistinoje vietoje.

Kitapus bėgių, Geležinkelio gatvėje gyvenantys žmonės dažną dieną stebi širdį draskančią sceną, kai prieš pat atriedantį ilgą sąstatą koks nors moksleivis iš gretimai esančios kolegijos ar pagyvenęs žmogus bando pereiti per kelias geležinkelio bėgių eiles.

Ne kartą apie tai buvo pranešta ir bendruoju pagalbos telefonu.

Reaguodami į šią situaciją Klaipėdos miesto policijos komisariato ir Lietuvos transporto saugos administracijos priežiūros departamento Klaipėdos skyriaus pareigūnai imasi patikrų pavojingiausiose vietose.

"Sunku net suprasti, ką galvoja žmonės, matantys policijos automobilį bei uniformuotą pareigūną ir vis tiek pėdinantys per bėgius neleistinoje vietoje. Vieni jų aiškina atidžiai apsižvalgę ir pasirūpinę savo saugumu, kiti neslepia visą gyvenimą šioje vietoje vaikštantys per bėgius ir nejaučiantys jokios grėsmės", – teigė Miesto policijos komisariato Bendruomenės pareigūnas Vidas Veryga.

Reido dieną pareigūnai Stadiono gatvėje dirbo tris valandas. Jie nutvėrė keturis klaipėdiečius, per geležinkelį ėjusius neleistinoje vietoje.

Už tai numatoma bauda nuo 60 iki 140 eurų. Visi keturi pažeidėjai taisykles pažeidė pirmą kartą, todėl turės sumokėti po 30 eurų – pusę minimalios baudos.

Keli kolegijos studentai suvokė, ką ten veikia policininkai, sėdo į automobilį ir ėmėsi įspėti kiekvieną bendramokslį, artėjantį prie bėgių.

Taip jaunuoliai ne tik padėjo draugams išvengti baudų, bet kartu atkreipė jų dėmesį, kad šioje vietoje per geležinkelį geriau neiti.

Protestas: pareigūnų reidas patiko ne visiems, vienas vyriškis prie bėgių demonstravo įvairias pirštų kombinacijas. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Už poros šimtų metrų, arčiau parko, yra įrengta perėja per bėgius, policininkai siekia, kad klaipėdiečiai laikytųsi taisyklių ir nekeltų sau pavojaus.

Policijos pareigūnams įkliuvo ir saugos diržo nesegėjęs bei važiuodamas telefonu kalbėjęs vairuotojas.

Reido metu policininkai nutvėrė už vagystę ieškomą ir neblaivų viešoje vietoje įkliuvusį 39 metų vyrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Koste

Koste portretas
Tokius darbus turetu dirbt didis vadas sakalauskas :D oi klounada toj policijoj vis nesibaigia

Pranas prickus

Pranas prickus portretas
Labai gerai gaude zmones Salkauskas Edvardas milicijos laikais, buvo pagaves netgi prokurora a.a. S.Vaitku.

nostalgija

nostalgija portretas
prie restorano duru jau nieko nebesulauksi,.tai nors ant begiu laukia...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių