Klaipėdoje sukčiai apgavo dvi pensininkes: vėl „tikrino“ kupiūras

Dvi pensinio amžiaus klaipėdietės prarado namuose laikytus pinigus. Moterys gali dėl to kaltinti sukčius, bet dalį atsakomybės dėl patirto nuostolio turėtų prisiimti – buvo pernelyg patiklios ir pasitikėjo nepažįstamais asmenimis.

Pranešimai apie apgavystes tądien ėjo vienas paskui kitą. 82 metų klaipėdietė antradienio popietę pasiskundė praradusi 850 eurų, po to, kai apie 15 val. į jos laidinį telefoną paskambino policininku prisistatęs vyras ir įtikino ją, kad komunalinius mokesčius ji sumokėjo padirbtais pinigais.

Esą būtent todėl policininkai turi įsitikinti, ar tikrai jos namie laikomi grynieji yra tikri, o gal ji pati to nežinodama platina klastotes.

Sukčius neleido moteriai apsvarstyti šios žinios ir pasitarti su artimaisiais. Visai greitai į moters namus atėjo vyras ir paėmė nukentėjusiosios paduotus pinigus. Žadėjo patikrinti ir grąžinti. Bet į moters namus jis, suprantama, nebesugrįžo.

Labai panašiai atsitiko ir 74-erių klaipėdietei. Jai apgavikas paskambino tądien 16.15 val., todėl galima spėti, kad tai galėjo būti tas pats sukčius ir veikiausiai jis skambino iš įkalinimo įstaigos.

A.Misevičius patarė su nepažįstamais asmenimis nesileisti į kalbas telefonu.

Apgavystės schema – ta pati. Ir ši moteris patikėjo, kad policininkai privalo patikrinti kilusius įtarimus, kad moteris turi netikrų pinigų.

Kaip ir nelaimės draugė, ši pensininkė padavė tūkstantį eurų iki tol nematytam vyrui, nė nepabandžiusi įsitikinti, kad jis yra pareigūnas.

Sugrįžtant skambinusio sukčiaus parankinio ji taip pat nesulaukė.

Pareigūnai mano, kad apgaviko parankiniai galėjo būti du, mat moterys į jų namus atėjusius vyrus apibūdino skirtingai.

Jau daug metų įkalinti sukčiai mulkina žmones, bet šių atvejų viešinimas nepadeda apsisaugoti nuo apgavysčių.

Albinas Misevičius. Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdos miesto policijos komisariato 2-ojo veiklos skyriaus viršininkas Albinas Misevičius, komentuodamas šiuos du atvejus, priminė senas tiesas – policininkai neskambina žmonėms į namus ir juo labiau neina tikrinti grynųjų pinigų. To nedaro ir bankų darbuotojai.

Neretai sukčiai prisistato realių policininkų pavardėmis, ypač mėgsta gerai žinomų pareigūnų pavardes, tik vardus prideda kitus.

Pasitikintis kalbos tonas, valdiškų frazių kartojimas sukuria įspūdį, kad skambinantysis – pareigūnas.

A.Misevičius patarė su nepažįstamais asmenimis nesileisti į kalbas telefonu, o kilus bent menkiausiai abejonei pareikalauti pasakyti tikslias pareigas, kabineto numerį ir viršininko pavardę, kad suabejojusi auka galėtų pasitikrinti.

Labiausiai tikėtina, kad šios dvi moterys nebuvo vienintelės, kurioms tądien skambino nusikaltėliai, tiesiog jos buvo tos, kurios patikėjo apgaule.

Analizuodami panašius įvykius policininkai pastebėjo, kad dažniausiai į sukčiautojų spąstus įkliūva žmonės, kurie vis dar naudojasi laidiniais telefonais, mokesčius moka grynaisiais ir darbo metu būna namuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lauris .R

Lauris .R  portretas
Tau neužtenka zeklamos psihini miseviciau eiga geriau su iškrypeliu bezdzioniuku germanų pasireklamuoti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių