Klaipėdoje sulaikyti į uosto įmonės teritoriją degaus skysčio užtaisą įmetę asmenys

Praėjusi pavasario nuotykiai trims jauniems klaipėdiečiams atsirūgo vėlų rudenį. Panašu, kad, prisižiūrėję reportažų apie JAV tuo metu kilusį destrukcinį judėjimą, jaunuoliai norėjo sukelti riaušes primenantį incidentą ir Klaipėdoje.

Šią savaitę Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pranešė apie sėkmę aiškinantis bandymą sukelti gaisrą bendrovėje „Klaipėdos nafta“.

Įtariamųjų ieškota maždaug pusmetį. Metų pabaigoje įtariamieji buvo nustatyti ir sulaikyti. Visi trys įvykyje dalyvavę asmenys pripažino kaltę.

Istorija prasidėjo pirmojo karantino metu, balandį. Priminsime, kad tuo metu už Atlanto vyko didžiuliai neramumai, įgavę pavadinimą „Black lives matter“.

Vieną rytą bendrovės „Klaipėdos nafta“ apsaugos darbuotojai, tikrindami tvora aptvertą teritoriją, rado butelį su degi skysčiu ir apdegusią servetėlę. Radiniai priminė Molotovo kokteilį. Buvo akivaizdu, kad norėta sukelti gaisrą, bet bandymas nepavyko.

Apsaugos darbuotojai iškvietė policininkus. Pirmiausiai darbo ėmėsi miesto policijos komisariato pareigūnai, netrukus prie jų prisijungė kolegos iš Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos.

Atidžiai apžiūrėję mišką už tvoros, policininkai rado neseniai numestą tuščią degaus skysčio butelį.

Gaisro sukelti nepavyko, jau pačioje tyrimo pradžioje spėta, kad nežinomi asmenys bandė jį sukelti tamsiu paros metu, kadangi servetėlė labai greitai užgeso nė neuždegusi skysčio, apsaugos darbuotojai šio įvykio nepastebėjo.

Išsiaiškinti, kas ir kodėl ėmėsi tokio keisto ir pavojingo bandymo nebuvo lengva. Kriminalinės policijos pareigūnai sėkmingai panaudojo savo neskelbiamus būdus išsiaiškinti įtariamuosius ir galiausiai juos nustatė.

Paieška davė rezultatų, kai spalį pareigūnai sulaikė 20-metį vaikiną, kurio veiksmus susiejo su minėtais įvykiais. Toliau tyrimas sekėsi kur kas sklandžiau, nes jaunuolis prabilo. Jo atvirumas buvo neatsitiktinis, mat atlikdami kratą įtariamojo namuose policininkai rado kvaišalų. 23 maišeliai su milteliais tapo svariu argumentu pateikti vaikinui įtarimus prekyba narkotikais.

Be to, vaikinas pabuvojo areštinėje.

Kalbinamas apie pavasario įvykius prie naftos įmonės tvoros, jis papasakojo pats nupirkęs degų skystį ir servetėlę. Visa kita – jo draugo darbas.

Netrukus buvo sulaikytas antras įtariamasis – 21 metų vaikinas. Įtariama, kad tai jis padarė gaisrą sukelti turėjusį kokteilį ir švystelėjo jį į įmonės teritoriją.

Pasirodo, prisižiūrėję riaušių vaizdų JAV įrašų, jauni klaipėdiečiai norėjo sukelti bent kokį didesnį incidentą ir uostamiestyje.

Taip vieną balandžio vakarą jau minėtas 20-metis, jo 21-erių bičiulis ir panašaus amžiaus draugė patraukė prie įmonės tvoros.

Panašu, kad vaikinų draugė neprisidėjo prie padegimo, ji tiesiog įvykio metu buvo kartu.

Klausinėjami pareigūnų jauni žmonės pripažino tai padarę, bet tikino neturėję tikslo sukelti gaisro naftos produktų talpyklose. Ko gero, tai jiems nebūtų pavykę, nes iki milžiniškų talpyklų buvo nemenkas atstumas.

Šiuo metu abu vaikinai vadinami įtariamaisiais, jų draugė – specialiąja liudytoja. Jaunuoliai įpareigoti be pareigūnų žinios neišvykti, o vienas jų – dar ir nuolat registruotis policijoje.

Nusikaltimo metu jaunuoliai nedirbo, dabar vienas jų registruojasi, kaip bedarbis, kitas įsidarbino prekybos įmonėje.

Pareigūnų teigimu, tyrimas eina į pabaigą, laukiama ekspertų išvadų apie tai, kokios medžiagos buvo pirmojo įtariamojo namuose rastuose maišeliuose.

Už svetimo turto sunaikinimą ar sugadinimą visuotinai pavojingu būdu, arba sunaikinimą ar sugadinimą strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčio juridinio asmens infrastruktūrą sudarančio turto ar jo dalies, baudžiama bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti, numatytas laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žinantis

žinantis portretas
Žurnalistams reikėtų žinoti, ką rašo - iš tikro viskas buvo visiškai ne taip. Pastaruoju metu tik ir norima surasti kokią nors ''sensaciją'', po to net neatsiprašoma dėl beprasmybių surašymo. Kai gaus koks rašinėlių autorius ieškinį dėl netiesos skleidimo, tai bus apdairesni ir rašys bent jau panašias į tiesą ''naujienas''... Gaukite žinių iš tų ''įtariamųjų'' advokatų, o ne vien tik policijos nuorodomis vadovaukitės, žurnalistai.

Anonimas

Anonimas portretas
Isvezti gaidzius i Afrika ir tegul ten juodasikniams kojas buciuoja, kol nudves.

Čiubaka

Čiubaka portretas
Čia gal iš niuchų partijos?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių