Klaipėdoje teis vokietį: vyras kaltinamas turto pasisavinimu

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos teismas netrukus pradės nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje 57 metų uostamiestyje gyvenantis Vokietijos Federacinės Respublikos pilietis, vadovavęs vienai Klaipėdos įmonei, kaltinamas turto pasisavinimu.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Diana Mikelėnienė. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Tyrimo duomenimis, kaltinamasis savo vadovaujamos įmonės vardu 2013 ir 2014 m. sudarė su banku dvi lizingo sutartis, pagal kurias bankas įsipareigojo suteikti jam kreditą dviejų automobilių – "Jeep Grand Cherokee" ir "Audi Q3" – pirkimui.

Tyrimo metu surinkta duomenų, jog nuo 2016 m. kaltinamasis savo įsipareigojimų – lizingo mokėjimų – nebevykdė, nors nesumokėta suma siekė beveik 54 tūkst. eurų.

Į banko raginimus sumokėti susidariusią skolą bei įspėjimus kaltinamasis nereagavo. Todėl buvo kreiptasi į teismą, siekiant iš Vokietijos piliečio išsireikalauti minėtus automobilius.

Teismas banko ieškinį tenkino, tačiau, vykdant teismo sprendimą, transporto priemonių rasti nepavyko.

Tyrimo duomenimis, kaltinamasis 2015 m. įsigytais automobiliais išvyko į Vokietiją ir, skolas palikęs savo vadovaujamai įmonei Klaipėdoje, į Lietuvą daugiau nebegrįžo. Bendrovė vėliau bankrutavo.

Įtariama, kad neteisėtai pasisavintus automobilius vyras už kiek daugiau nei 45 tūkst. eurų pardavė vienai Vokietijos bendrovei, kuriai pats ir vadovavo.

Vokietijos piliečiui pareikšti kaltinimai dėl didelės vertės turto pasisavinimo. Jam gresia laisvės atėmimas iki 10 metų.

Šiemet balandžio mėnesį pagal Europos arešto orderį, išduotą dar 2020-aisiais, Vokietijos pilietis buvo ekstradijuotas į Lietuvą. Čia jis bus teisiamas.

Šioje byloje bankas pareiškė civilinį ieškinį, kurio suma viršija 53 tūkst. eurų. Siekiant užtikrinti pareikštą civilinį ieškinį laikinai apribota nuosavybės teisė į kaltinamojo turtą – butą Klaipėdoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių