Klaipėdoje – vargas dėl sprogmenų: pavojaus signalai ir daugiabučio bute, ir prie Dangės

Uostamiesčio policininkai pirmadienį kvietėsi į pagalbą Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojus, manydami, kad daugiabučio namo bute rado sprogmenį. Tą pačią dieną išminuotojai dirbo kitame uostamiesčio gale – prie upės, kur buvo aptiktas artilerijos sviedinys.

Įtarimai apie Naujakiemio gatvės viename butų laikomą sprogmenį kilo, kai ryte Kriminalinės policijos pareigūnai vieno asmens namuose atliko procesinius veiksmus. Įvykis apgaubtas paslapties šydu, nes pareigūnai neatskleidžia, nei kas yra būsto šeimininkas, nei kuo jis įtariamas. Baiminamasi pakenkti tyrimui.

Žinoma tik tiek, kad 10.52 val. policininkai įvedė planą „Skydas“, prie namo atvyko ugniagesiai bei greitosios medicinos pagalbos stoties medikų ekipažas.

Gyventojai buvo išprašyti iš namo, visa teritorija – aptverta „Stop“ juosta.

Kai atvyko „Aro“ išminuotojai, paaiškėjo, kad įtarimų sukėlęs daiktas tik panašus į sprogmenį, bet nėra pavojingas.

„Skydas“ atšauktas apie 13 val., žmonėms leista grįžti į namus.

Tą pačią dieną, apie 13 val., kariškiai buvo iškviesti prie Dangės ties Žolynų gatve. Kaip spėjama, kažkoks žmogus kasinėdamas pakrantę aptiko Antrojo Pasaulinio karo laikų sprogmenį.

Todėl šioje vietoje taip pat buvo įvestas planas „Skydas“. Kaip pasakojo Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono vyresnysis seržantas Vidas Karsokas, rastas 122 mm skersmens rusiškas artilerijos sviedinys, kurio ilgis – apie pusmetris.

Sprogmuo buvo gerokai paveiktas korozijos, o dėl nemenkų gabaritų neutralizuoti jį vietoje būtų buvę nesaugu.

Todėl sviedinį išminuotojai, lydimi policijos, ugniagesių ir medikų, išgabeno į generolo P.Plechavičiaus poligoną Kairiuose ir jį ten sunaikino.

Dar vienus sprogmenis teko išvežti „Aras“ pareigūnams. Apie 15 val. 20 min. Pilies gatvėje esančiame muziejuje patikrinimo metu rastas karo laikų artilerijos sviedinys ir dvi rankinės granatos. Buvo įvestas planas „Skydas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių