Klaipėdos apskrities pareigūnų dėmesio susilaukė nepilnamečiai

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities pareigūnai vykdė priemonę nepilnamečių daromiems pažeidimams išaiškinti.

Nuo kovo pradžios Klaipėdos apskr. VPK Prevencijos skyriaus pareigūnai, pasitelkę rajonų komisariatų bendruomenės ir Veiklos skyrių pareigūnus vykdė priemonę, skirtą viešosios tvarkos pažeidimų prevencijai aktyvinti ir nepilnamečių daromiems pažeidimams viešose vietose išaiškinti. Pareigūnai lankėsi nepilnamečių susiburti pamėgtose vietose Kretingoje, Plungėje ir Rietave. Iš viso nustatyta 10 pažeidimų – septyni 16 – 17 metų jaunuoliai viešoje vietoje rūkė arba turėjo elektronines cigaretes, trys – turėjo alkoholinių gėrimų – po butelį alaus. Jaunuoliams surašyti ANK protokolai.

Policijos pareigūnai primena, kad pagal LR Tabako kontrolės įstatymą, asmenims iki 18 m. draudžiama ne tik rūkyti, bet ir turėti tabako gaminių. Už tabako gaminių turėjimo ar vartojimo pažeidimus Administracinių nusižengimų kodeksas numato įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 50 eurų. Pakartotinai padarytas pažeidimas užtraukia baudą nuo 50 iki 90 eurų. Bauda už alkoholinių gėrimų vartojimą arba turėjimą siekia nuo 10 iki 14 eurų.

Policijos pareigūnai premones skirtas nepilnamečių daromiems pažeidimams užkardyti rengia nuolat, o artėjant šiltajam metų sezonui jas rengti planuojama dar dažniau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių