Kretingos rajone aptiktas nelegalus tabako fabrikas, rasta 1,6 mln. eurų vertės cigarečių

Muitinės kriminalistai Klaipėdos ir Kretingos rajonuose antradienį aptiko nelegalų tabako fabriką ir sandėlį su 1,6 mln. eurų vertės cigarečių kontrabanda, sulaikyta 11 įtariamųjų.

Tarp sulaikytų asmenų – penki Ukrainos, du Rusijos piliečiai.

Aptiktos įrangos, cigarečių ir tabako žaliavos bendra vertė siekia kelis milijonus eurų, trečiadienį pranešė prokuratūra.

Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriaus viršininkas Mindaugas Stonis teigė, kad antradienį buvo realizuotas dar kovą pradėtas ikiteisminis tyrimas, turint požymių, kad vyksta nelegali cigarečių gamyba. Indikacijos buvo pastebėtos dar pernai antroje metų pusėje.

„Turime įrankius ir patirtį, kaip pastebėti ir identifikuoti tokį fabriką, kur ganėtinai nedažnai Lietuvos istorijoje ir Muitinės kriminalinės tarnybos veikloje buvo tokių fabrikų nustatyta – viso buvo 6-7 fabrikai nuo 2000 metų“, – žurnalistams trečiadienį sakė M. Stonis.

Anot jo, sėkmingai įvykdžius tyrimą, jo metu atliktos dvi kratos, sulaikyta jau pagamintos produkcijos – 788 dėžės, kurių vertė 1,6 mln. eurų.

„Sprendžiant iš žaliavos, būtų pagaminę apie 30 mln. cigarečių, kurių vertė apie 5 mln. eurų“, – sakė M. Stonis.

Anot jo, nuošalioje vietoje veikusiame fabrike, naudojant „rimtą gamybos įrangą“ buvo gaminamos žinomų ženklų cigaretės. Gamyba maskuota ūkine veikla.

Kaip skelbia muitinė, antradienį kriminalistai, padedant Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnams, atliko kratas dviejose – Klaipėdos ir Kretingos rajonų vietovėse. Kretingos rajone aptiktas šešėlinis cigarečių gamybos fabrikas su rūkalų gamybos linija, kurios pajėgumai – iki 3 tūkst. cigarečių per minutę, taip pat – pakavimo, ventiliacijos įranga, o Klaipėdos apylinkėse – cigarečių ir tabako žaliavos sandėliavimo vieta.

„Tyrimas pradėtas dėl sunkaus nusikaltimo – neteisėto disponavimo akcizinėmis prekėmis, didesnėmis nei 250 MGL vertės. Baudžiamoji atsakomybė – bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų“, – trečiadienį žurnalistams sakė prokuroras Aurelijus Stanislovaitis.

Prokuroras užsiminė, kad „matoma išnaudojimo nelegaliam darbui požymių“ – kai kurie asmenys darbo vietoje ir gyveno, tačiau daugiau atsakymų teisėsauga ketina pateikti vėliau. 

Anot A. Stanislovaičio, ketvirtadienį baigiantis sulaikymo terminui bus sprendžiama dėl kardomųjų priemonių.

Paskutinį kartą prieš keletą metų nelegalus cigarečių fabrikas buvo nustatytas Mažeikiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saule

Saule portretas
Puiku saunuolei us pastangas,

Anonimas

Anonimas portretas
Žmonėms reik dasidurt,prie atlyginimo jei nepieini prie Europos sajungos lėsu

Anonimas

Anonimas portretas
Tarptautinis sindikatas, trijų tautybių "startuoliai'? Gal galite patikslinti, ar sulaikyti Rusijos, Ukrainos nusikaltėliai gauna visas pašalpas, išmokas, pagalbą maistu, kurios skirtos pabėgėliams???
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių