Klaipėdos kelių policininkai nubaudė savo vadą

  • Teksto dydis:

Klaipėdos kelių policininkai nubaudė savo viršininką Benoną Ivanauską. Klaipėdos apskrities policijos vadovas, skubėdamas į susitikimą Palangoje, viršijo leistiną greitį.

Vieną šio rudens dieną B.Ivanauskas važiavo tarnybiniu automobiliu. Pakeliui į Palangą, kur leistinas greitis yra 70 kilometrų per valandą, jis paspaudė iki 88-ių. Policijos viršininkas sakė skubėjęs, nes vėlavo į susitikimą.

Kelių patrulių kuopos pareigūnai užfiksavo greitį ir sustabdė automobilį. Galima tik įsivaizduoti, kaip jautėsi policininkas, pamatęs, kad prie vairo – jo viršininkas.

"Aišku, jis mane pažino. Mačiau, kad pareigūnų rankos drebėjo. Klausė: ką darysim. Greičio matuoklių atmintyje lieka įrašai. Yra galimybių kažkaip parašyti, kad buvo kontrolinis greičio matavimas ar dar ką nors. Yra keletas galimybių. Bet kaip atrodytų, jei darbuotoją statyčiau į nepatogią situaciją. O kai aš jį auklėsiu, kad reikia sąžiningai dirbti, ką jis man pasakys? Pats skambinau Kelių policijos vadui, raginau viską sąžiningai surašyti", – apie tai, kad neketino išvengti baudos, pasakojo B. Ivanauskas.

Jis sumokėjo pusę už greičio viršijimą paskirtos baudos – 20 litų. Tai yra pirmas kartas, kai apie 40 metų vairavimo stažą turintis B. Ivanauskas sumokėjo baudą už Kelių eismo taisyklių pažeidimą.

"Mums visi lygūs, kad ir kas tas žmogus būtų – valdžios atstovas ar paprastas žmogelis. Svarbiausia, kad būtų tinkamai priimtas procesinis sprendimas", – tikino Klaipėdos kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

Dar prieš porą metų policijos generalinis komisaras rimtai kalbėjo su policijos padalinių vadovais ir įsakmiai patarė panašiais atvejais neišsisukinėti: geriau sumokėti ir gyventi ramia sąžine.



NAUJAUSI KOMENTARAI

a

a portretas
tai kas čia,žygdarbis:)?

pasaka

pasaka portretas
Autorius sia pasaka net pradejo rasyti kaip tikra pasaka:Viena grazia rudens diena..... o tai kur tas laimingasis mentas kodel jo nera pirmuosiuose puslapiuose,o nufotkino pazeideja.Kad ir kaip stengtusi pakelti teisesaugos ivaizdi man rodos cia bergzdzias reikalas

to x

to x portretas
Ar tu viską darai po tris kartus?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių