Klaipėdos kriminalistai sulaikė du vyrus įtariamus psichotropinių medžiagų kontrabanda į Lietuvą

  • Teksto dydis:

Du Klaipėdos ir Skuodo rajono gyventojai bus teisiami dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti ir jų kontrabandos, ketvirtadienį pranešė Klaipėdos apskrities policija.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Klaipėdos Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) pareigūnai, jį kontroliavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Pasak policijos, pirmasis iš įtariamųjų – 28 metų Skuodo rajono gyventojas – buvo sulaikytas pernai rugpjūtį Skuode, jo apžiūros metu rasta kanapių.

Atlikus apžiūrą asmens automobilyje rasta daugiau kaip 400 gramų amfetamino, kanapių, smulkintuvas su kanapių pėdsakais bei elektroninės svarstyklės su kanapių dervos pėdsakais.

Policijos teigimu, šiam vyrui 2015 metais jam buvo pareikšti įtarimai dėl disponavimo narkotikais, pernai jam pareikšti įtarimai dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.


Tęsdami tyrimą pareigūnai išsiaiškino, kad įtariamasis narkotikus iš kelių Europos valstybių internetu užsisakydavo kartu su vienoje Klaipėdos įmonėje dirbančiu, anksčiau neteistu 36-erių vyru.

Manoma, kad šios medžiagos buvo atsiunčiamos paštu arba per kurjerių tarnybas pristatomos į klaipėdiečiui priklausiusią negyvenamą sodybą Skuodo rajone.

Tą patį rugpjūčio mėnesį Klaipėdos kriminalistai Skuodo pašto skyriuje paėmė vienam iš įtariamųjų adresuotą laišką, kuriame buvo rasti maždaug keturi gramai psichotropinės medžiagos DMT.

Abiem įtariamiesiems vėliau paskirtos su suėmimu nesusijusios kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, vienam iš jų – ir dokumentų paėmimas bei įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesugalvojau

nesugalvojau portretas
ironija Lietuvoje: didžiausias pavojus rūkančio žmogaus gyvenimui - pagaus policija

bronislova brone

bronislova brone portretas
wow nusikalteliai, 4 gramai :D cia turbut sau siuntes ir tiek

Neziniukas

Neziniukas portretas
Gal partiniai?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių