Klaipėdos muitininkai sulaikė 64,7 tūkst. eurų suklastotų žaislų siuntą

  • Teksto dydis:

Klaipėdos teritorinės muitinės Malkų įlankos jūrų uosto posto pareigūnai sulaikė suklastotų 64,7 tūkst. eurų vertės žaislų siuntą.

Kaip penktadienį pranešė Klaipėdos teritorinė muitinė, patikrinus tranzitu į Baltarusiją gabenamą konteinerį su žaislais, muitinės pareigūnams kilo įtarimų, kad prekės galimai pažeidžia intelektinės nuosavybės teises.

Įtarimai pasitvirtino – sulaikyta 2 tūkst. 544 vienetai žaislų, pažymėtų SPIDER-MAN, AVENGERS, THOMAS&FRIENDS, FISHER-PRICE, PAW PATROL prekių ženklais, kurie pagaminti pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.

Konteinerį su kroviniu muitininkams sulaikius, Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai pradėjo tyrimą ir apie aptiktas galimai klastotas prekes informavo prekių ženklų atstovus. Pareigūnų įtarimai pasitvirtino.

Nustatyta, kad sulaikyti žaislai pagaminti pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises, todėl, vadovaujantis intelektinės nuosavybės teisių apsaugos reglamento nuostatomis, yra konfiskuotini ir turi būti sunaikinti.

Remiantis viešai prieinamais duomenimis, klastotas prekes realizavus Europos Sąjungos rinkoje kaip originalią produkciją, jų vertė siektų 64 tūkst. 778 eurus.

Muitinė skelbia, kad vienas iš svarbiausių Lietuvos muitinės tikslų kovojant su intelektinės nuosavybės teisių pažeidimais – skatinti teisėtą bei sąžiningą prekybą, apsaugoti teisėtus prekių ženklų savininkus nuo nuostolių, kuriuos neša klastočių verslas, taip pat apsaugoti vartotojus, nes suklastotos prekės gali kelti tiesioginę grėsmę jų saugumui ir sveikatai.

Per 2022 metus Klaipėdos teritorinės muitinėje konfiskuota 18 tūkst. 416 vienetų žaislų klastočių. Iš viso praėjusiais metais konfiskuota 3 mln. 803 tūkst. 472 vienetai intelektinės nuosavybės teises pažeidžiančių prekių.

Realizavus rinkoje kaip originalią produkciją, jų vertė siektų 2 mln. 424 tūkst. 181 eurą.


Šiame straipsnyje: muitinėkontrabandažaislai

NAUJAUSI KOMENTARAI

o aš galvojau, kad suaugusių žaislus sulaikė

o aš galvojau, kad suaugusių žaislus sulaikė portretas
nu ten visokius vibratorius ledlaužius, dvigubus į pyzdą ir į šikną ir dar su batareikom
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių