Klaipėdos pareigūnai Slovakijoje išgelbėjo žmogaus gyvybę

  • Teksto dydis:

Uostamiesčio policijos pareigūnai, šią savaitę pristatę Serbijos kolegoms savo naudojamas tarnybines transporto priemones ir joms aprūpinti skirtą įrangą, eismo įvykio metu, gelbėdami žmogaus gyvybę, jau ne teoriškai, o praktiškai pritaikė komplektacijoje esančius įrankius.

Ketvirtadienį apie 18.10 val. vietos laiku Slovakijos kalnuose, į namo vykstančių lietuvių pareigūnų tarnybinį mikroautobusą atsitrenkė lenkimo metu į priešpriešinę eismo juostą išvažiavęs Slovakijos piliečio vairuojamas automobilis Kia "Ceed", kuris dar susidūrė ir su priešprieša važiavusiu Škoda "Superb".

Susidūrimo būta tikrai stipraus, tačiau tarnybinius Lietuvos policijos automobilius vairavę Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai Mindaugas Džermeika, Fajeta Rušinskytė, Dovydas Kairys ir Modestas Kuisys nepasimetė – čiupo mašinose buvusius gelbėjimo operacijoms pritaikytus įrankius ir, laužtuvu atplėšę slovako automobilio dureles, ištraukė stipriai nukentėjusį vyrą.

Baimintasi, jog automobilis neužsidegtų. Taip pat buvo suteikta pirmoji pagalba, iškviesti medikai ir vietos pareigūnus.

Pasak gelbėjimo operacijoje dalyvavusio Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininko Mindaugo Džermeikos, labai gerai, kad naujuose tarnybiniuose automobiliuose esama visa reikiama gelbėjimo operacijoms pritaikyta įranga.

"Neturint tokios įrangos ištraukti asmenį ir suteikti nukentėjusiajam pagalbą būtų buvę daug sudėtingiau. Likimo ironija – tik prieš dvi dienas kolegoms serbams pristatėme naujus Lietuvos policijos automobilius, pademonstravome visą specialiąją įrangą. Štai prašom – teko ją panaudoti praktiškai. Džiugu, kad dabartinis aprūpinimas nė iš tolo neprimena to, ką turėjome prieš kelerius metus. Svarbiausia – tai gali padėti išgelbėti gyvybę", – teigė M.Džermeika.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomas

Tomas  portretas
Saunuoliai pareigunai nepasimete situacijoje

To Anonimas

To Anonimas portretas
Tik zemos savivertes asmuo gali taip komentuoti pareigunu darba... nieko naujo, visada atsiranda kurie savim nepatenkinti ir megina kitus sumenkinti iki savo zemiausiojo lygio... o pareigunai SAUNUOLIAI! Valio valio valio! Mes jumis dziaugiames. Sekmes ir toliau tarnyboje :)

Janina

Janina portretas
Didžiuojuosi Klaipėdos pareigūnais. Šaunuoliai!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių