Klaipėdos rajone kilo gaisras: užsiliepsnojo sąvartynas

Klaipėdos pašonėje ketvirtadienį prieš pietus gaisras kilo Dumpių sąvartyne. Dūmų debesis vėjas nešė ir į uostamiesčio pusę.

Ugniagesiams apie gaisrą pranešta 11.41 val. Kaip teigė Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos operacijų vadovas, gaisrą gesino penkios autocisternos, kitų gyvenviečių ugniagesių pagalbos nebuvo kviesta.

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro atstovai pranešė, kad Dumpių regioniniame komunalinių atliekų sąvartyne gaisras kilo vakariniame šlaite, kuris gerai matomas nuo Šilutės-Palangos kelio.

Numanoma gaisro priežastis – savaiminis užsidegimas dėl sąvartyno gilumoje vykstančių atliekų irimo procesų.

Tai tipinė sąvartynų problema: per pastarąjį pusmetį Lietuvoje dėl tos pačios priežasties liepsnojo Panevėžio, Šiaulių, Alytaus regionų sąvartynai.

KRATC informavo, kad apie 14 val. gaisras Dumpių sąvartyne užgesintas.

Prevenciškai ant degusio sąvartyno šlaito dar buvo pilamas vanduo iš KRATC teritorijoje esančių priešgaisrinių rezervuarų. Dėl saugumo ateinančią naktį viena ugniagesių mašina liks budėti sąvartyne – jei atsinaujintų gaisro židinys, kad iškart būtų galima jį užgesinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laikykimės karantino taisyklių

Laikykimės karantino taisyklių portretas
Tegul nefantazuoja valdžia-tai padegimai,nesavaiminiai užsidegimai.Prieš pora metų (berods) degė tas pats savartynas ,nebuvo kuom kviepuoti aplinkiniams ir gyvenantiems soduose,ten taip pat gyvena žmonės (jei užmiršo šiukšlyno valdininkai-degė padangos).Nėra tvarkos,kur priešgaisrinės apsaugos darbas-tik atlyginimai svarbu.???Kur kontrolė,jeigu laiks nuo laiko "užsidegimai"-gaisrai ????Kas atsakys?Nuodija iš visų galų,neskaitant korono.

Makas

Makas portretas
Dabar populiaru tapo uzdegti siuksles ir atliekas, taip sumazinant islaidas savo biznyje... Kada visi "gudruciai", pradedant Alytum, bus jiems priklausanciose, uzdarose patalpose? ;)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių