Klaipėdos rajone - trečia skaudi avarija, kurioje nukentėjo dviratininkai

Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnai skaičiuoja jau trečią skaudžią avariją, kurioje šiais metais nukentėjo dviratininkai.

Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnai skaičiuoja jau trečią skaudžią avariją, kurioje šiais metais nukentėjo dviratininkai.

Šį kartą po automobilio ratais pateko 53 metų Ramūnas. Vyras dviračiu važiavo keliu Jakai–Dovilai–Laugaliai.

Iki Dovilų miestelio likus vienam kilometrui, žmogų kliudė automobilis. Nuo dviračio nublokštas vyras atsidūrė šalikelėje.

Žmogus net nespėjo pamatyti, koks automobilis jį kliudė. Nors įvykis nutiko 17.42 val., kai judėjimas šiame kelyje yra intensyvus, tačiau policijai avarijos aplinkybių kol kas nepavyko išsiaiškinti.

Laikinai Klaipėdos rajono PK Viešosios tvarkos skyriaus Kelių policijos poskyrio viršininko pareigas einantis Gediminas Petrušinas pastebėjo, kad situacija šiame kelyje yra sudėtinga, nes siauru plentu važiuoja ir automobiliai, ir dviratininkai.

"Visa bėda, kad čia nėra dviračių tako. Juk visa Europa jau seniai išraižyta dviračių takais. O šiuo keliu dviratininkai dažnai važinėja. Per mėnesį Doviluose mes turime jau antrą sužeistą dviratininką", – kalbėjo G.Petrušinas.

Prieš kelias savaites po automobilio ratais pateko 10 metų berniukas. Vaikas išvažiavo iš šalutinio kelio ir dviračiu nėrė į pagrindinį.

Dar viena skaudi nelaimė buvo nutikusi Gargžduose, Vasario 16-osios ir Žemaitės gatvių sankryžoje.

"Čia taip pat dviratininkas buvo kliudytas, o automobilio vairuotojas pasišalino iš įvykio vietos", – prisiminė pareigūnas.

Klaipėdos rajono pareigūnai pastebi, kad ir patys dviratininkai neretai tampa pažeidėjais.

"Mūsų keliuose labai daug girtų dviratininkų. Faktiškai kiekvieną dieną jų pasitaiko neblaivių", – teigė G.Petrušinas.

Savaitgalį Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje sulaikyta 13 išgėrusių dviratininkų.

Už dviračio vairavimą esant vidutiniam girtumo laipsniui gresia bauda nuo 300 iki 500 litų, o sunkiai apgirtusiam dviratininkui grėstų bauda nuo 500 iki 700 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

korupcija

korupcija portretas
idomu ar iki lietuvos ateina kazkokie europos milijonai dviraciu eismui pletot?tylima vis...

kliuska

kliuska portretas
pagauna daug girtu, bet po ratais papuola kazkodel blaivus?baudas didint uz greicio virsijima iki 3000lt. su ratu konfiskacija!arba darbais priverstiniais metams! ''maximos'' kasoj ha ha ha

pėsčiasis

pėsčiasis portretas
Auomobių vairuoojai nesilaiko nurodyo greičio nei miesuose, nei užmiesčiuose.Kelių eismo paruliai dirba ik po įvykusių nelaimių. Lieuvos keliose nėra varkos. Mažos baudos.Todėl ir laksto.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių