Klaipėdos ugniagesiams – įtemptas metas: apskrityje siautėja ugnis

Visoje Klaipėdos apskrityje ugniagesiai vos spėja gesinti vis kylančius gaisrus. Itin smarkus gaisras kilo už Vėžaičių, liepsnos pasiglemžė septynių hektarų ploto javų lauką. O Klaipėdoje ugnis įsiplieskė degalinės teritorijoje.

Per parą – septyni gaisrai

"Ugniagesiams šiuo metu yra nelengvas laikas. Pirmadienio parą turėjome itin daug iškvietimų, ir visa praėjusi savaitė buvo labai nerami. Daugybė pranešimų apie degančias ražienas, žolės plotus, dega kombainai, patys javų laukai užsiplieskia", – tikino Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pajėgų valdymo skyriaus viršininkas Vaidas Masiliauskas.

Jei liepsna įsibėgėja, ją labai sunku užgesinti, nes ji jau ima siautėti.

Per parą apskrityje kilo septyni gaisrai. Vėžaičių seniūnijoje, Juodupio kaime po pietų kilęs gaisras laukuose akimirksniu juodais dūmais uždengė visą dangų.

Aplinkiniai gyventojai skubėjo į nelaimės vietą, nes baimintasi, kad ugnis pasuks miško arba gyvenamųjų namų pusėn.

"Ten užsidegė ražienų laukas ir patys kviečiai. Savaiminis įsiplieskimas buvo. Po to ugnis persimetė į krūmus. Labai sausa, laimei, vėjo nebuvo. Labai pagelbėjo patys ūkininkai. Kol gaisrininkai suranda nelaimės vietą, būtent tą lauką, patys ūkininkai skuba vieni kitiems į pagalbą. Šioje vietoje žmonės suskubo aparti lauką, kad liepsna neplistų", – teigė V.Masiliauskas.

Vaidas Masiliauskas: visame mieste žolė yra visiškai išdžiūvusi. Pakanka tik nuorūkos ar mažos kibirkšties.

Liepsnos kilo kombaine

Su ugnimi kovojo ir Plungės rajone ūkininkaujantys žmonės, ten liepsnos taip pat siautėjo laukuose.

Kretingos rajone, Imbarės seniūnijoje, Barzdžių kaimo laukuose užsidegė kombainas, nuo jo ugnis metėsi į laukus.

Atvykus ugniagesiams, gyventojai degantį kombainą "New Holand" gesino milteliniais gesintuvais. Degimas vyko kombaino variklio skyriuje. Apdegė diržai, aprūko kombaino šonas.

Viskas – gamtos rankose. Jei kiltų menkiausias vėjelis, ugnis plistų žaibiškai.

"Kretingos rajone nuo kombaino užsidegė laukai, o ugnis vėliau persimetė į mišką. Gaisrų buvo Šilutės, Skuodo rajonuose. Labai laukiame lietaus", – gamtos malonės vylėsi V.Masiliauskas.

Gaisras – degalinėje

Gaisras grėsė ir degalinei, esančiai Klaipėdos Priestočio gatvėje.

"Čia pat, šalia mūsų, pats per langą išgirdau, kad moteris šaukiasi pagalbos. Ji šaukė: "Degame!" Gerai, kad ugniagesys ėjo pro šalį, pamatė dūmus. O liepsnos degalinėje – ne juokas. Nieko ten rimto nenutiko, tik keli kvadratiniai metrai išdegė. Tačiau reikia pripažinti, kad visame mieste žolė yra visiškai išdžiūvusi. Pakanka tik nuorūkos ar mažos kibirkšties. O juk vairuotojai labai mėgsta mėtyti nuorūkas pro langą", – pastebėjo V.Masiliauskas.

Ugniagesiai rengia reidus, stebimi laukai, kuriuose dirba ūkininkai.

"Gerai, kad nors dienos be vėjo. Viskas – gamtos rankose. Jei kiltų menkiausias vėjelis, ugnis plistų žaibiškai. Pačių ūkininkų prašėme, kad kombainuose turėtų gesintuvų, nedegių audeklų, kastuvų. Jei liepsna įsibėgėja, ją labai sunku užgesinti, nes ji jau ima siautėti", – tikino V.Masiliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jis

jis portretas
gaisras priestočio deglainėje- tai čia Viados degalinė, o KLaipėdos ugniegesių stotis kaip tik šalia, ot sutapimas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių