Kodėl buvęs milicininkas Mumlaukio ežere nuskandino sugėrovą, liko neaišku

  • Teksto dydis:

Prieš kelias minutes iki žūties su giminaičiu kalbėjęs klaipėdietis nė neįtarė, kad vyras, su kuriuo jis kilnojo taurelę, jį sumuš ir nuskandins.

Toks yra trumpas pernai rugsėjo 22 prie Mumlaukio ežero įvykdytos žmogžudystės siužetas.

56 metų Vladimiras Verchoturovas vakar Klaipėdos apygardos teismo nuteistas už 69-erių Petro Keršio nuskandinimą. Kaltininkui skirta 12 metų praleisti už grotų. Mirusiojo našlės bei sūnaus naudai iš jo priteista po 50 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti.

Tą dieną namų neturintis buvęs milicininkas V.Verchoturovas plaukiojo gumine valtele po Mumlaukio ežerą, bandydamas pasigauti žuvų. Krante tuo metu keli vyrai girtavo. Prie jų prisijungė ir žvejys.

Netrukus V.Verchoturovas ir P.Keršys liko dviese. Jie drauge vaišinosi degtine. Kas atsitiko tarp dviejų nepažįstamų vyrų, liko neaišku. Žinoma tik tragiška pasisėdėjimo pabaiga.

Stambaus kūno sudėjimo vyras buvo sumuštas ir nuskandintas.

Kaltininkas pats paskambino į pagalbos centrą ir juokdamasis pranešė apie įvykį. Vyras buvo labai girtas.

Velionio kūnas ir galva buvo sumušta. Sugėrovas jį daužė lazda, kuria pasiramsčiuodamas vaikšto.

Tardomas įtariamasis keitė parodymus. Kelis kartus sakė, kad gynėsi nuo netikėtai jį valtyje užpuolusio vyro, kitą kartą aiškino, kad jie susikibo vandenyje ir kur kas stambesnis P.Keršys jį smaugė.

Apžiūrėję kaltininką teismo medicinos ekspertai rado ant jo kūno tik vieną sužalojimą – žaizdą ant kaktos. Daugiau nei žaizdų, nei mėlynių nebuvo, todėl spėjama, kad V.Verchoturomas ne gynėsi, o pats užpuolė P.Keršį.

Tokia įvykių seka mažai tikėtina, nes vos prieš kelias minutes iki žūties P.Keršys skambino giminaičiui, kalbėjo visiškai ramiu tonu ir ketino eiti namo. Po 22 minučių V.Verchoturovas surinko Bendrojo pagalbos centro (BPC) numerį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių