Kova dėl gyvūnų Kretingoje tęsiasi: policijai skundėsi ir šunų veisėja

Kova už gyvūnų gerovę įgijo teisinį pagrindą. Policiją kvietėsi ne tik šunis išvaduoti pasiryžę žmonės, bet ir nelegalaus veislyno savininkė.

Kretingoje iš netinkamai laikiusios šeimininkės paimtų šunų klausimu vakar tarėsi rajono savivaldybės administracijos atstovai, policijos ir gyvūnų globos draugijos "Nuaras" darbuotojai.

Pareigūnai bando nustatyti žmones, kurie iš minimos moters yra nusipirkę gyvūnų, taip bus siekiama surinkti duomenų apie jos neįteisintą komercinę veiklą.

Penktadienį vakare policijai skambino Padvariuose dešimtis šunų laikanti moteris, ji pranešė apie tai, kad į jos valdas veržiasi nepažįstami žmonės.

Kur kas daugiau pranešimų policininkai gavo iš savanorių apie jos netinkamai laikomus gyvūnus.

Šeštadienį Kretingos rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnais, kai pievoje laužavietėje žmonės aptiko sudegintų gyvūnų. Ekspertai paėmė gaišenas, tikimasi, kad jie ištirs, kiek ir kokių gyvūnų buvo sudeginta, galbūt pavyks nustatyti jų veislę.

Vėliau šis tyrimas papildytas duomenimis apie netoli Padvarių, miške rastą kibirą su apdegusiomis mažų šuniukų gaišenomis. Iš kur yra šie gyvūnai, kas ir kodėl juos taip sunaikino, aiškinsis tyrėjai.

Tęsdami pradėtą tyrimą, kuris dar gali plėstis, pareigūnai primygtinai prašo žmonių nesibrauti į svetimus namus ar valdas.

Tie, kurie užfiksavo žiauraus elgesio su gyvūnais apraiškas, raginami nedelsiant pranešti apie tai policijai, bet patiems nesiimti neteisėtų veiksmų.

„Facebook“ nuotr.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla vakar susitiko su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriumi Dariumi Remeika ir susitarė, kad tarnybos pagal galimybes organizuos bendrus ekipažus, kurie reaguos į gaunamus pranešimus ir vietoje spręs problemą, taip pat vykdys netikėtus patikrinimus pagal turimą informaciją.

Šiemet dėl žiauraus elgesio su gyvūnais policija yra pradėjusi 46 ikiteisminius tyrimus (2019 m. – 61), policijos pareigūnai surašė 68 administracinių nusižengimų protokolus dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šarikas

Šarikas portretas
Jau užkniso su pradėtas tyrimais, tegul pasako kiek nutraukė!!!!!!

Fufaike

Fufaike portretas
pradeta tyrimu daug,o kiek nubausta ir kokiom baudom,neigali valstybe...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių