Kovotojai su tarša – antras nuosprendis: pripažinta kalta

Kova su tarša pagarsėjusi visuomenininkė Raimonda Zaborė prieš pat Kalėdas sulaukė antrojo nuosprendžio.

Apgavo valstybę

Ji pripažinta kalta padėjusi bendrininkams pasisavinti didelės vertės svetimą turtą, o savo elgesį vertinusi nekritiškai, nebuvusi nuoširdi ir išsisukinėjusi, bandydama išvengti atsakomybės.

Pasak teismo sprendimo, prieš penkerius metus R. Zaborė ne tik formaliai, bet ir faktiškai vadovavo statybų bendrovei.

Kartu su bendrininkais ji pateikė netikrus dokumentus atlikti statybos darbus, tačiau jų neatliko. Nepaisant to, išrašė ir kitai bendrovei perdavė pridėtinės vertės mokesčio sąskaitas faktūras, pinigų priėmimo kvitus iš viso daugiau nei už 400 tūkst. eurų sumą.

R. Zaborė daugiau nenusikalto, nepažeidė ankstesniu nuosprendžiu jai paskirtos probacijos sąlygų, moteris dirba.

Be to, pasak teismo sprendimo, R. Zaborė padėjo įrašyti neteisingus duomenis apie Klaipėdoje registruotos įmonės pajamas, pelną, turtą ir pateikti juos Valstybinei mokesčių inspekcijai, taip išvengta pridėtinės vertės ir pelno mokesčio daugiau nei už 41 tūkst. eurų sumokėjimo į Lietuvos biudžetą.

Teismui abejonių nekilo

Kartą ši moteris jau buvo teista su tais pačiais asmenimis, todėl šioje byloje ne kartą aiškino, kad yra antrą kartą teisiama už tą patį.

Tačiau teismas pasisakė, kad pirmojoje byloje ji nuteista už fiktyvius sandorius tarp bendrovės, kuriai pati vadovavo, ir kitos įmonės bei su tuo susijusiu dokumentų klastojimu.

Sprendime teigiama, kad dokumentų klastotės panaudotos apgaulingai tvarkant apskaitą bei išvengiant mokesčių. Pirmojoje byloje minimi nusikaltimai savo esme ir turiniu visiškai skirtingi nuo antrojoje byloje nagrinėtų nusikalstamų veikų.

Teismas pasisakė, kad R. Zaborės ir kelių su ja teistų asmenų kaltė visiškai įrodyta ir teismui nekėlė abejonių, todėl jai ir skirta bausmė.

Laisvės neatėmė

Skiriant bausmę atsižvelgta į tai, kad moteris teista už panašaus pobūdžio nusikaltimus, nors šiame nuosprendyje aptartus nusikaltimus įvykdė dar būdama neteista.

Teismo sprendime pabrėžta ir tai, kad R. Zaborė ne kartą bausta administracine tvarka už Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Moteris įvykdė tyčinius nusikaltimus, vienas jų vadinamas sunkiu, kitas – nesunkiu.

Jos vaidmuo, teismo teigimu, bendrininkų nusikaltimuose buvo mažiau reikšmingas nei kitų kaltinamųjų. Tačiau, kita vertus, vykdydama tyčinį sunkų nusikaltimą, R. Zaborė padėjo pasisavinti svetimą turtą, kurio vertė beveik 10 kartų viršija įstatymo nustatytą minimalią didelės vertės turto ribą.

Teismo įsitikinimu, kaltinamoji savo elgesį vertino nekritiškai, teismui nebuvo nuoširdi ir išsisukinėjo, bandydama išvengti atsakomybės.

Kaltinamosios atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių nenustatyta, todėl parinkta mažesnė už sankcijų vidurkį bausmė.

Per kelerius metus nuo nusikaltimo R. Zaborė daugiau nenusikalto, nepažeidė ankstesniu nuosprendžiu jai paskirtos probacijos sąlygų, moteris dirba. Todėl nuspręsta paskirtosios laisvės atėmimo bausmės vykdymą atidėti maksimaliam įstatymo nustatytam terminui.

Subendrinęs su anksčiau paskelbtu nuosprendžiu teismas skyrė R. Zaborei dvejų metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, o jos vykdymą atidėjo trejiems metams.

Turto konfiskavimas jos atžvilgiu netaikytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atsakymas

Atsakymas portretas
Klausiate, kodėl vagims yra palankūs sprendimai. Atsakymas - o kas buvo valdžioje, kuriems ji uoliai patarimus dalijo ir Girskienei vadovavo. Ot ir turi užtarėjus, kurie matomai pasirūpina jos saugumu ir darbą parūpina jai ir jos šeimos nariams.. Tokios kaip ji ne vieną UAB įsteigs ir toliau visiems akis draskys. Ji lakstė ne tik po savo rajoną, bet ir Klaipėdą, o pati kaip suprantu rajono gyventoja.

Kokia čia kovotoja

Kokia čia kovotoja portretas
Kai pačiai ėmė skūra svilt tai pradėjo miesto problemos rupėt. Prilipo prie Girskienės dabar girdejau su bobom registrous savo uabvši. Kuomet anos nelietė tai tylėjo ir vėskas gera buvo. Čia taas pats kap pas kulkausko šobla

Nerijus P.

Nerijus P. portretas
a tai zaborei dabar negėda bus ir toliau rodyti savo "susirūpinusį" veidą neva atstovaujant krūvą (turbūt ir pati jau nesuskaičiuoja) skirtingų bendruomenių ir visuomenių grupių...Čia iš tos patarlės - mato svetimoj akyje krislą, kai savo akyje nemato RASTO. Apgailėtina.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių