Kretingos psichikos sveikatos centras ir jo buvusi vadovė kaltinami sukčiavimu, piktnaudžiavimu

  • Teksto dydis:

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo ir kitų nusikaltimų pateikti Kretingos psichikos sveikatos centrui ir buvusiai jo vadovei, penktadienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Anot tarnybos, Kretingos rajono savivaldybės viešoji įstaiga, kaip juridinis asmuo, ir buvusi vadovė kaltinami didelės vertės sukčiavimu, piktnaudžiavimu ir dokumentų klastojimu bei jų panaudojimu, kai dėl to padaryta didelė žala.

Bylos duomenimis, valstybei padaryta žala viršija 52 tūkst. eurų.

FNTT Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnai nustatė, kad Kretingos psichikos centro vadovė dokumentuose galėjo fiksuoti melagingus duomenis apie neva teikiamas paslaugas Psichikos dienos stacionare.

„Per daugiau nei pusantrų metų privalomojo sveikatos draudimo elektroninėje sistemoje „Sveidra“ buvo užfiksuota, kad įstaiga suteikė paslaugas 101 pacientui, nors, surinktais duomenimis, tokios paslaugos nebuvo teikiamos“, – teigiama tarnybos pranešime.

Teisėsaugos manymu, tokių nusikalstamų veiksmų imtasi siekiant gauti įstaigai didesnį finansavimą ir suformuoti nuomonę apie gerus jos veiklos rezultatus.

Įtariama, kad neteisingi duomenys apie neva suteiktas gydymo paslaugas buvo pateikti Valstybinei ligonių kasai, ši per pusantrų metų Kretingos psichikos sveikatos centrui pervedė per 52 tūkst. eurų Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšų.

Atliekant tyrimą įtarimai pateikti tuometinei įstaigos vadovei bei pačiam Psichikos sveikatos centrui.

Vėliau įtarimai taip pat pateikti dar dviem įstaigos darbuotojams, jie įtarti dokumentų klastojimu, tačiau su jais susiję ikiteisminiai tyrimai buvo nutraukti, darbuotojus atleidžiant nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Tyrimui vadovavusiam Klaipėdos apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorui surašius kaltinamąjį aktą, byla perduota Klaipėdos apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MUMU

MUMU portretas
Gydyti vietoje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių