Kretingos rajono Padvarių tvenkinyje pastebėta tarša, bus tikrinamos įmonės

Kretingos rajono Padvarių tvenkinyje sekmadienio vakarą pastebėta tarša, pastatytos boninės užtvaros, pirmadienį bus ieškoma galimo teršėjo, pranešė Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius.

„Situacija šiandien geresnė, visa problema suvaldyta nakties metu – vėlai vakare padėtos boninės užtvaros, kurios Padvarių tvenkinį izoliavo, kad tarša nepakliūtų toliau. Pirminiais duomenimis, tai yra biologinė tarša. Galutinių rezultatų neturime. Šiandien bus atlikti neplaniniai patikrinimai šalia esančiose įmonėse“, – BNS teigė meras.

Šalia tvenkinio, pasak A. Kalniaus, veikia skalbykla, taip pat medienos perdirbimo įmonė, čia tebėra ir buvusio paukštyno patalpos.

„Trys įstaigos, nemažos, bet negalime iš anksto pasakyti, kad iš įmonės. Intensyviai darbuojasi specialistai, Gamtos apsaugos inspekcija tyrimus daro“, – kalbėjo savivaldybės vadovas.

Anot jo, tvenkinys, kuriame pastebėta tarša, yra itin didelis, susisiejantis su Akmenos upe, o ši yra Danės upės dalis.

„Žvejys pamatė, kad yra teršalai, sankaupos, informavo bendruomenę ir ji skambino mūsų gelbėtojams ir gamtos apsaugos inspektoriams, taip pat man. Greit suvažiavom, priimtas sprendimas uždėti bunas, kad tie teršalai nė į vieną pusę negalėtų judėti“, – sakė meras.

Daugiau – LNK vaizdo įraše:

Jo teigimu, žalsvus teršalus galima matyti plika akimi. Sekmadienį sankaupos buvo žymiai didesnės, nes vanduo buvo ramus.

Pirmadienį vėjui sukėlus banguotumą teršalai buvo kiek sunešioti į šonus, bet kratinėse matomi, teigė meras.

„Padvarių tvenkinys intensyviai naudojamas, mėgstamas žvejų, gyventojų. Kurmaičių bendruomenė įsirengusi maudyklę su čiuožykla, poilsio, rekreacinę zoną. Vakar vakare bendruomenė aktyviai, greit sureagavo, pradėjo skambint pavojaus varpais dėl susidariusios situacijos“, – sakė A. Kalnius.

Įvykio vietoje pirmadienį toliau dirba ugniagesiai gelbėtojai, aplinkosaugininkai.

Apie taršą tvenkinyje pirmasis pranešė nacionalinio transliuotojo LRT interneto portalas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zigmas

zigmas portretas
Taigi vėl avarija užterštas tvenkinys. Baltijos jūra ,tai nesiliaujantys padangų deginimo gaisrai savaime kyla klausimas kas tai ar neatsakingumas tų įmonių vadovų ? ar veikia diversantų gauja
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių