Kriptovaliutą pirkęs vyras teigia praradęs 18,2 tūkst. eurų

Kriptovaliutą pirkęs vyras teigia praradęs 18,2 tūkst. eurų ir ketvirtadienį kreipėsi į Klaipėdos policiją.

32 metų pareiškėjo teigimu, nuo pernai spalio 26 iki gruodžio 8 dienos, perkant kriptovaliutą iš jo buvo išviliota 18,2 tūkst. eurų, pranešė policija.

Ji dėl sukčiavimo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Kriptovaliuta yra skaitmeninė, arba virtuali, valiuta, leidžianti anonimiškai atlikti internetinius mokėjimus tiesiogiai tarp vartotojų nesinaudojant bankais ar kitais tarpininkais.

Kriptovaliutos neturi fizinės išraiškos – nėra jų monetų ar banknotų, kuriuos būtų galima pačiupinėti. Jos egzistuoja tik virtualiame pasaulyje.

Finansiniai sukčiai iš Lietuvos gyventojų ir įmonių pernai išviliojo 10,2 mln. eurų – dukart daugiau nei 2020-aisiais, kai šie nuostoliai siekė 4,8 mln. eurų, rodo Lietuvos bankų asociacijos (LBA) duomenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai išviliojo, ar prarado dėl rinkų svyravimų? Spali kursas buvo apie 65 000. Gruodi rinkos kainą nukrito iki maždaug 40 000. Tuomet visa finansinę rinką galima kaltinti sukčiavimu nes kainai krentant lš žmonių išviliojami pinigai....

Anonimas

Anonimas portretas
"nėra jų monetų ar banknotų, kuriuos būtų galima pačiupinėti. Jos egzistuoja tik virtualiame pasaulyje". O pederalnaciai nori visus pinigus virtualiais paversti...

Rms

Rms portretas
Kad vienas uždirbtu, kažkas turi pralošti. Tokia matematika.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių