Kuršių mariose pasieniečiai gelbėjo į tinklus įsipainiojusio katerio keleivius

  • Teksto dydis:

Kuršių mariose pasieniečiai sekmadienį gelbėjo į tinklus įsipainiojusio katerio keleivius, skelbia Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Gelbėjimo operacijos metu VSAT pareigūnai kateriu plaukusią Klaipėdos rajono gyventojų šeimą pristatė į krantą.

Sekmadienio popietę Pagėgių rinktinės Neringos pasienio užkardos pareigūnai iš Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro gavo pranešimą, kad Kuršių mariose pagalbos prašo į nelaimę patekęs Lenkijoje registruotas kateris.

Pirminiais duomenimis, kateris išplaukė iš Drevernos uosto Klaipėdos link ir už penkių mylių, ties Sargo kalnu, įsipainiojo į žvejybinius tinklus. Juo vykę Klaipėdos rajono gyventojai, 43-ejų laivavedys bei 10 ir 17 metų vaikai, patys nebegalėjo saugiai pasiekti kranto.

Iš Kopgalyje esančio Teritorinės jūros ir Kuršių marių stebėjimo centro gelbėjimo darbams buvo išsiųstas greitaeigis pasieniečių kateris „Boomeranger“. Įvykio vietoje pirminės žinios pasitvirtino: į tinklus įsipainiojusi plaukiojimo priemonė nebegalėjo savo eiga tęsti kelionės.

Kadangi iškart techninės pagalbos suteikti nebuvo galimybės, visi trys klaipėdiečiai perkelti į tarnybinį pasieniečių katerį ir nugabenti į Drevernos uostą. Gelbėjimo operacijos metu medikų pagalbos niekam neprireikė.

Įstrigusiu kateriu privalės pasirūpinti jį valdęs laivavedys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Auksinis kardas

Auksinis kardas portretas
O kur parasyta kad jie buvo gerai pazymeti ir matyti?

tas pats

tas pats portretas
Draudžiama plaukti prie pažymėtų žvejybinių tinklų.

Auksinis kardas

Auksinis kardas portretas
Snekat vejus kazkokius nieko nezinant.Gal nurodysit, kokiuose taisyklese nurodyta kaip valdyti laiva plaukiant tarp zvejybiniu tinklu?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių