Pereiti į pagrindinį turinį

Linksmybės klaipėdietei atnešė nuostolių

2015-06-17 05:33
Vytauto Petriko nuotr.

14 kartų anksčiau teistas vagis pasipiktino parvežtas iš užsienio valstybės ir priverstas atsakyti už dar vieną vagystę. Šį kartą už grotų jis praleis beveik metus.

Jautė ir moralinę kaltę

36-erių Ramūnas Mosiejus buvo teisiamas už tai, kad 2011 m. vasario mėnesį apvogė moters namus.

Kadangi kaltinamasis pripažino kaltę, nuspręsta jį teisti pagreitintu procesu, tai yra nekviečiant nukentėjusiosios ir liudytojų. Taip sutaupyta laiko bei palengvinta teisiamojo dalia – jam skirta bausmė sumažinama trečdaliu.

Vagies likimą stengėsi pagerinti ir jo mama, kuri padengė dalį nukentėjusiajai padarytos žalos.

O ir pats R.Mosiejus pasistengė sudaryti apie save kaip galima geresnį įspūdį.

Tardamas paskutinį žodį jis tvirtino pasielgęs tiesiog kiauliškai ir kad būtinai atsiprašytų apvogtos moters, jei tik ji būtų teismo salėje.

Pati parsivedė nepažįstamuosius

Jeigu nusikaltimo auka būtų buvusi teismo salėje, bent moralinę kaltę būtų, ko gero, pajutusi ir pati.

Mat tą vasario naktį viename pietinės mesto dalies ne pačios geriausios reputacijos barų ji linksmindamasi susipažino su R.Mosiejumi ir jo draugais bei parsivedė šią kompaniją į savo namus.

Visą likusią nakties dalį namuose tęsėsi linksmybės, o ryte, kai šeimininkė užmigo, daug kartų teistas vyras grįžo į jos namus drauge su dviem narkomanais. Jų darbas buvo padėti išnešti iš buto vertingiausius daiktus.

Juos nusikaltėlis kimšo į juodus maišus. Trijulė ištempė kompiuterį su garso kolonėlėmis, vaiko kompiuterinių žaidimų priedėlį, moters striukę, visą krūvą vaiko drabužių, tris mobiliojo ryšio telefonus, apie 300 litų, raktų ryšulį. Visi pagrobti daiktai įvertinti 1,3 tūkst. eurų.

Vėliau narkomanai tvirtino manę, kad padeda draugui išsikraustyti. Baudžiamoji byla jų atžvilgiu buvo nutraukta.

Dalį šių daiktų netrukus R.Mosiejus užstatė lombarde, kitus pardavė turgaus prekeiviams. Gautus pinigus išleido savo reikmėms.

Bausmė pasirodė per griežta

Netrukus pareigūnai vagystę išaiškino, o vagį sulaikė.

Tačiau tada iki teismo byla nenukeliavo, nes įtariamasis dingo. Vėliau paaiškėjo, kad jis išvažiavo į Olandiją. Panašu, kad ir ten jis ne kartą buvo įkliuvęs vagiliaudamas, taip tapo žinoma, kad šis asmuo ieškomas Lietuvos pareigūnų.

Paklaustas, kodėl pabėgo, R.Mosiejus guodėsi, kad su jo biografija ir be specialybės Lietuvoje gauti darbo neįmanoma. Jis pažadėjo išmokėti nukentėjusiajai likusią civilinio ieškinio dalį ir prašė bausti kaip galima švelniau.

Išgirdęs, kad kaltintoja prašo jį bausti vienų metų nelaisvės bausme, vyras pasipiktino.

Porą mėnesių jis jau tupi už grotų, sumažinus bausmę trečdaliu ir įskaičius jau atliktą bausmės dalį, jam liko kalėti tik pusmetį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų