Mažametės išžaginimo byla: už patirtą siaubą – 6 tūkst. eurų

Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį amą atimančioje byloje. Už mažametės išžaginimą ilgam už grotų pasiųstas daug kartų teistas vyras.

Veiksmas vienoje Klaipėdos apskrities gyvenvietėje vystėsi pernai balandį. 13-metė mergaitė, įsimylėjusi gerokai vyresnį vyrą, nesitikėjo nieko blogo, kai jis pakvietė ją į savo namus.

Mergaitė galbūt tikėjosi romantiškų ir į filmuose rodomus santykius panašių įvykių. Bet aštuonis kartus teistas 30-metis Virginijus Krivašejevas ruošėsi kitokiam scenarijui.

Savo namuose mažametę mergaitę girdė alkoholiu, o kai vaikas apsvaigo, bejėgę auką išžagino.

Kriminalinės patirties turintis vyras ne tik tiriant bylą, bet ir teisme tikino nieko panašaus į tai, kas parašyta kaltinamajame akte, nedaręs, o jo tvirtinimui esą priešpriešinami tik merginos žodžiai.

Be to, vyras tvirtino nežinojęs, kad ji – ne tik nepilnametė, bet ir mažametė.

Kaltinamojo teiginius paneigė medikų išvados, mergaitė buvo patyrusi brutalią lytinę prievartą. Su nukentėjusiąja bendravę psichologai patvirtino, kad mergaitė nemelavo.

Klaipėdos apygardos teismo baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį – V. Krivašejevas pripažintas kaltu nugirdęs mažametę, išžaginęs ją ir sukėlęs nesunkų sveikatos sutrikdymą.

V. Krivašejevui skirta 10 metų laisvės atėmimo bausmė, nukentėjusiosios naudai iš jo priteista 6 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti.

Tėvų mergaitė neturi.

Šis nuosprendis prisidėjo prie ilgo sąrašo šio vyro įvykdytų kriminalinių nusikaltimų. Anksčiau jis jau buvo teistas už dalyvavimą grupiniame išžaginime, žmogaus sužalojimą, apiplėšimą, vagystes, padegimą, smurtą prieš šeimos narį.

Kadangi dalį nusikaltimų vyriškis įvykdė pats dar būdamas nepilnamečiu, recidyvistu teismas jo nepripažino.

Teismas pažymėjo, kad kaltininkas nepripažino kaltės ir neatsiprašė nukentėjusiosios.

Be to, teismo įsitikinimu, liko neįrodyta, kad jis nusikaltimą įvykdė būdamas apsvaigęs ir kad tai turėjo įtakos jo veiksmams.

Iki pirmosios instancijos paskelbto nuosprendžio įsiteisėjimo nuteistasis liko laisvėje, jam skirtos švelnios kardomosios priemonės – dokumentų paėmimas, rašytinis pasižadėjimas neišvykti, įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

služivyj

služivyj portretas
Atsimenu kaip kariuomenėje kareivinėse buvo pakabintas po stiklu įrėmintas tas BK straipsnis dėl prievartavimo.O atsitiko taip,kad prieš pat dembelį bachuras savo gal metus dulkintai mergšei netyčia prasitarė,kad namo važiuos vienas.T.y.jis ją paliks.Toji iškart suorganizavo liudininkus ir visa kita kas reikalinga bylai dėl išprievartavimo.Aštuonis metus vyrukas gavo...Štai ir,, vsia liubovj da siski nabok''.

na siaip

na siaip  portretas
tai reiketu su peiliu nupjauti viska , bet ko ten eiti tai kvaisai reikejo

Petras

Petras portretas
Mažai dar davė, sugadino mergaitei gyvenimą...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių