Medžiaga dėl 15 vagonų sulaikytų baltarusiškų trąšų prijungta prie ikiteisminio tyrimo

  • Teksto dydis:

Baigus vasarį sulaikytų 15-kos vagonų su 818 tonų baltarusiško karbamido tikrinimą, jo medžiaga prijungta prie sausį prokuratūros pradėto ikiteisminio tyrimo, pranešė Muitinės departamentas.

„Patikrinimo metu surinkta medžiaga prijungta prie sausį Klaipėdoje Muitinės kriminalinės tarnybos pradėto ikiteisminio tyrimo dėl galimo tarptautinių sankcijų pažeidimo ir kontrabandos gabenant Baltarusijos įmonės „Grodno Azot“ pagamintą karbamidą, kuriame ir bus tiriamos penkiolikos vagonų trąšų gabenimo aplinkybės“, – teigia muitinė.

818 tonų karbamido krovinio vertė – daugiau nei 327 tūkst. eurų.

Tai, kad muitinė sulaikė 15 vagonų su karbamidu, pranešta vasario 25-ąją. Vagonai su kroviniu vasario 9 dieną buvo sulaikyti ir saugomi Panerių geležinkelio stotyje Vilniuje įtariant, jog trąšos gali būti pagamintos Baltarusijos gamykloje „Grodno Azot“, kuriai taikomos Europos Sąjungos sankcijos.

Klaipėdos prokuratūra ir muitinė sausio 13 dieną pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimos karbamido trąšų kontrabandos – trijų miestų įmonėse atliktos kratos, sulaikyti du asmenys, taip pat daugiau nei 2 mln. eurų vertės virš 3 tūkst. tonų trąšų krovinys.

Tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“ su partneriais anksčiau paskelbė, kad tiek vilkikais, tiek traukiniais gabenamas karbamidas Lietuvos sieną kerta pasinaudojant sankcijų spraga. Kadangi sankcijos taikomos „Grodno Azot“, o ne karbamidui, trąšų tiekėjomis oficialiuose dokumentuose įvardijamos kitos Baltarusijos įmonės, nefigūruojančios sankcijų sąrašuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Das ist fantastisch

Das ist fantastisch portretas
Debilai, blt

taip

taip portretas
visais imanomais ir neimanomais budais naikinama /gero ve/ ir geras kaiminystes rysis ka ir matome sios saikos veiksmuose===
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių