Miesto centre – šuns išpuolis prieš futbolo aistruolį

Sporto aistruoliui mylimos futbolo komandos varžybos baigėsi ligoninėje.  Po varžybų namo einantį vyrą užpuolė Sportininkų gatvėje iš buto pabėgęs didelis šuo.

Sporto aistruoliui mylimos futbolo komandos varžybos baigėsi ligoninėje.  Po varžybų namo einantį vyrą užpuolė Sportininkų gatvėje iš buto pabėgęs didelis šuo.

Į gatvę – be antsnukio

Klaipėdiečio manymu, už tokį augintinio elgesį turėtų atsakyti jo šeimininkai. Tačiau vyras, pasibeldęs į apie 80 kg sveriančio šuns šeimininko duris, nesulaukė net atsiprašymo.

Klaipėdietis Andrejus buvo užpultas po futbolo komandos "Atlantas" varžybų.

"Ėjau su draugu namo Sportininkų gatve. Tuo metu  šia gatve iš varžybų ėjo daugybė žmonių. Staiga ties prekybos centru iš kiemo iššoko didžiulis šuo. Aš sustingau, galvoje šmėstelėjo mintis, kad nesugebėsiu nuo jo pabėgti", – kraupią akistatą su šunimi prisiminė vyras.

Andrejus iki šiol negali užmiršti pražiotų šuns nasrų.

Daugybė miestiečių piktinasi tais šunų augintojais, kurie keturkojus vedžioja be pavadėlių ir nededa jiems antsnukių. Tačiau šįkart šuns šeimininko net nebuvo greta. Įspūdingo dydžio šuo į gatvę išbėgo vienas ir visiškai nekontroliuojamas.

"Kaip vėliau paaiškėjo, šuns šeimininko nebuvo. Tame pačiame bute gyvenanti jo žmona ar sugyventinė man aiškino, kad ji tik pravėrė duris, o šuo esą pats išsprūdo į kiemą", – nustėręs stebėjosi vyras.

Suleido dantis į ranką

Pajutęs laisvę, keturkojis nusileido laiptais žemyn iš antro aukšto ir išbėgo į kiemą, kuris jungiasi su prekybos centro vidiniu kiemu.

"Ten jokių tvorų nėra. Kiemas yra atviras, todėl šuo netrukdomas išlėkė į gatvę. Priešais mane šaligatviu ėjo moteris su vaiku. Baisu net pagalvoti, kas galėjo nutikti. Aš su draugu ėjau iš paskos. Bičiulis žingsniavo arčiau gatvės, o aš atsidūriau arčiau šio kiemo. Todėl šuo mane ir puolė",– pasakojo vyras.

Išvydęs šuoliui pasiruošusį didelį šunį, vyras pakėlė ranką.

"Aš net pasitraukiau į gatvės vidurį. Automobilių vairuotojai ėmė man signalizuoti. Tačiau keista, kad gatvėje niekas nekvietė pagalbos. Nors prieš akimirką ja žingsniavo gal šimtas žmonių. Šuo pašoko ir įkando į ranką. Atsitraukęs nubėgo, tačiau sugrįžo ir griebė dantimis už šono. Jei būčiau buvęs tik su marškinėliais, jis būtų iškandęs šoną. Tačiau vilkėjau lengvą striukę, o kišenėje su užtrauktuku buvo mobilusis telefonas. Gal todėl man pasisekė. Šioje vietoje liko dešimties kvadratinių centimetrų mėlynė ir matyti aštuonių dantų žymės", – tikino Andrejus.

Ne pirmas užpuolimas?

Vos pasiekę namus, Andrejus suskubo kviesti greitąją pagalbą. Atvykę medikai nuvežė vyrą į ligoninę.

"Jau antrą savaitę lankausi pas medikus, privalau leistis vaistus. Pikta dėl to. Visą mėnesį turėsiu leistis vaistus nuo pasiutligės", – apmaudavo vyras.

Atlėgus išgąsčiui ir pykčiui, žmogus nusprendė susirasti skriaudiko šeimininką. Daugiabučio kieme žmonės nurodė klaipėdiečiui, kur ieškoti įspūdingo dydžio šuns savininkų.

"Gyventojai nupasakojo, kad šis šuo neseniai   įkando mergaitei į koją. Mergaitė važiavo dviračiu, ir šuo ją užpuolė. Pirmadienį pasibeldžiau į šias duris, kur laikomas šuo. Jas atvėrusi moteris man pasirodė išgėrusi. Ji tepasakė, kad neatsimena, ar lemtingąjį sekmadienį išleido šunį vieną į kiemą. Niekas net neatsiprašė", – šiurpo vyras.

Andrejus kol kas dėl incidento nesikreipė į policiją.

"O ką tai pakeis? Šunį turėjusi prižiūrėti moteris pasakė, kad aš ne pirmas ir ne paskutinis", – liūdnai kalbėjo vyras.

Gresia baudos

Klaipėdos policijos Viešosios tvarkos biuro viršininkas Andrius Leliuga tikino, kad klaipėdietis be reikalo neparašė policijai pareiškimo.

"O jei kitą žmogų užpuls? O jei dar vaiką? Gali būti ir rimtesnių atvejų, sukandžioti mirtinai. Būtinai reikia apie tai pranešti policijai. Pareigūnai išsiaiškins aplinkybes ir patikrins ar tinkamai prižiūrimas šuo", – kalbėjo A.Leliuga.

Išskirtiniais atvejais policijos pareigūnai gali net konfiskuoti keturkojį.

"Kartu su savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnais rengiame reidus, aiškinamės, kaip laikomasi mieste nustatytų gyvūnų laikymo ir priežiūros taisyklių. Už gyvūnų nepriežiūrą gali grėsti įspėjimas arba bauda nuo 29 iki 116 eurų", – pabrėžė A.Leliuga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipediete

klaipediete portretas
Labai noreciau suzinoti,kokios veisles buvo suo?Nuotraukoje esantis suo ne 40kg nesveria,tai nekelkit zmoniu nusistatymo pries atitinkamu veisliu sunis,auginome toki suni 15metu,per ta laika ne sulojes be reikalo nebuvo,o save gerbiantis laikrastis turetu pagalvoti,ar grazu kiekviena karta kelt ta pacia nuotrauka,kai zmogu suo uzpuola,o gal sios veisles sunu seimininkams reiktu i teisma redakcija paduoti uz smeizta?

o jei

o jei portretas
priplotum toki debilą-šunį gindamasis, patikėk kokią baudą gautum...už gyvūnų žalojimą

Hcgh

Hcgh portretas
Va su tokiu mastymu kas is to gali nukenteti kiti zmones ir kaltininkai vis bus nenubausti
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių