Mįslingas gaisras paliko šeimą be stogo

Prie pat Gargždų esančiuose Maciuičiuose supleškėjo gyvenamas namas, kurį šeima buvo spėjusi be priežiūros palikti vos prieš 15 minučių.

Nelaimė nutiko šeštadienį, apie 19 val., kai Virginija ir Donatas Stalmokai kartu su dukra ir sūnaus šeima išvažiavo į krikštynas Doviluose.

Tėvų name buvo likęs tik žentas Kęstas ir prastos sveikatos senolis.

„Prieš penkiolika minučių palikome namus. Vos spėjome nuvažiuoti į Dovilus, paskambino kaimynė šaukdama, kad dega ūkinis pastatas. Jame kūrėsi sūnus su marčia. Daug kas buvo pertvarkyta, jei ruošėsi čia gyventi“, – pasakojo V.Stalmokienė.

Namuose buvęs žentas pro langus atsitiktinai išvydo jau liepsnos apimtą pastatą.

„Lyg ir sprogimą jis girdėjo. Tačiau dujų balionus gaisrininkai vėliau išnešė sveikus. Nežinia dėl ko kilo gaisras. Pečių paliko kūrentis, bet nebuvo ten atviros liepsnos. Kaminas mūsų apmūrytas, viduje buvo metalinis įdėklas. Suodžiai kamine negalėjo užsidegti, nes dukros šeima gyvena tik nuo gruodžio mėnesio“, – kalbėjo moteris. 

Virginijos ir Donato Stalmokų sodyba buvo viena gražiausių apylinkėje. Šeimos galvos rankomis čia buvo pastatytas dekoratyvinis malūnas, aplinką puošia dekoratyviniai tvenkiniai su tiltukais. Prie sodybos vartų atvykėlius pasitinka akmeninę pilį primenantys bokšteliai.

Gyvenamajame name šiuo metu trečią aukšta baigia įsirengti Stalmokų dukra su žentu, o sūnus su šeima kūrėsi sklypo viduryje esančiame ūkiniame pastate.

„Liepsnose žuvo mūsų šuo, esame labai sukrėsti. Nežinia kiek kainuos atstatymas. Mane persekiojo bloga nuojauta, o ir sapnavau pranašišką sapną“, – kalbėjo V.Stalmokienė.

Ugniagesiai apie valandą tramdė atvirą liepsną. Gargždų komandai prireikė Klaipėdos ugniagesių ekipažo pagalbos. Iš viso gaisrą gesino trys ugniagesių automobiliai.

Visiškai užgesinti gaisrą pavyko tik vėlyvą naktį.  Ugnis pasiglemžė visą pastato stogą, sudegė naujai nupirkti baldai, buities prietaisai, šeimos daiktai ir rūbai.

Šeima skaičiuoja, kad gaisras padarė didžiulius nuostolius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ji

ji portretas
ar bent apdraude buvo//?

NA NA

NA  NA portretas
mįslingumas , tik žmogaus nesuvokime ,ką gali padaryti kito žmogaus ,,neribotos ,, smegenėlių galimybės ,arba eilė priežaščių ,kurių pasekmės būna gana netikėtos , dėl nužmogėjusių sudalyvavimo ,,,,,,,sėkmės realybei išsiveržti iš mistikos ,,,,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių