Muitinėje sulaikyta šimtai kilogramų narkotikų, saldumynų ir raketų sistema

  • Teksto dydis:

Per pusmetį Lietuvos muitininkai sulaikė šimtus kilogramų narkotikų, tonas suklastotų saldainių ir raketų paleidimo sistemą.

Kaip trečiadienį pranešė Muitinės departamentas, per šešis šių metų mėnesius muitinės pareigūnai, pirminiais duomenimis, sulaikė kontrabandinių ir neteisėtai gabentų prekių už daugiau nei 13,5 milijono eurų.

12,5 mln. eurų iš šių pinigų sudaro sulaikytų kontrabandinių cigarečių vertė.

Trijų stambių narkotikų siuntų sulaikymų metu konfiskuota per 200 kilogramų hašišo, 25 kilogramai marihuanos ir 3,7 kilogramai kokaino. Bendra tokio kiekio kvaišalų vertė juodojoje rinkoje gali siekti 3 milijonus eurų – ši suma į bendrą konfiskuotų prekių vertę neįskaičiuota.

Pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvos muitinė kartu su Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba dalyvavo tarptautinėje operacijoje OPSON VIII, skirtoje kovai su suklastotu maistu ir gėrimais. Jos metu buvo išaiškinta ir sulaikyta 335 tūkst. vienetų padirbtų saldainių.

Gegužės mėnesį Medininkų kelio poste buvo sustabdyta ir neįleista į Lietuvą iš Baltarusijos dviem krovininiais automobiliais gabenta karinė įranga – raketų paleidimo sistema „M20 Missile Weapon System Model“.

Dviem krovininiais automobiliais į muitinės postą atvykę vežėjai neslėpė, kad vyko iš Minske vykusios parodos į Klaipėdos uostą. Raketų paleidimo sistema turėjo būti išgabenta į Kiniją.

Ši raketų paleidimo sistema buvo grąžinta atgal į Baltarusiją.

Lietuvos muitininkai nuo 2018 metų pastebi naują cigarečių kontrabandos tendenciją – suaktyvėjusį gabenimą iš Rusijos Karaliaučiaus srities.

2017 metais pasienyje su Rusija tebuvo sulaikytas vos 1 procentas bendro Lietuvoje sulaikytų kontrabandinių cigarečių kiekio, pernai šis skaičius pasiekė 11 procentų, o per pirmus šešis šių metų mėnesius muitininkai fiksuoja augimą iki 38 procentų.

Kalbėdami apie narkotikų gabenimo tendencijas, muitininkai pastebi, kad Lietuva dėl savo geografinės padėties yra pakeliui iš Vakarų į Rytų šalis gabenant hašišą, marihuaną ir kokainą, o iš Rytų valstybių į Vakarų valstybes per mūsų šalį vežamas heroinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ar vezejus jau susaude?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių