Iš naktinio klubo – į ligoninę (merginai ant galvos nukrito metalo konstrukcija)

Įkaušę naktinio klubo lankytojai jėgą išliejo ant metalinės konstrukcijos, kuri virsdama taip sužalojo merginą, kad ji dukart per parą pateko į ligoninę.

Įkaušę naktinio klubo lankytojai jėgą išliejo ant metalinės konstrukcijos, kuri virsdama taip sužalojo merginą, kad ji dukart per parą pateko į ligoninę.

Pajuto smūgį į galvą

Penktadienio vakarą 20-metė studentė Gabrielė su draugėmis nuėjo pasilinksminti į populiarų naktinį klubą "Fabrik", esantį J.Janonio gatvėje. Tačiau iš vakarėlio mergina negrįžo namo.

Patyrusi sumušimų ji pateko į ligoninę.

"Pamenu, kaip lipau žemyn iš antrojo aukšto ir kaip pajutau stiprų smūgį į galvą. Kas vyko po to, mažai pamenu. Veikiausiai netekau sąmonės, nes nežinau, kaip nukritau. Atsipeikėjau, kai mane kėlė. Nesupratau, nei kur esu, nei kas atsitiko. Per rūką prisimenu, kaip sėdėjau ir kažkas klausė, ar reikia greitosios. Veikiausiai sakiau, kad man nieko nereikia. Nesuvokiau, kas atsitiko ir kokia yra mano būklė, akyse temo, nepaprastai skaudėjo galvą", – pasakojo mergina.

Gabrielės draugas pasišovė nuvežti ją į ligoninę. Apsaugininkas vaikinui įbruko raštelį su dviejų vaikinų pavardėmis, sakydamas, kad tai yra kaltininkai. Jų pavardžių reikėsią, jei mergina sumanytų juos apskųsti policijai.

Diagnozavo smegenų sukrėtimą

Tąnakt ligoninėje Gabrielės galva buvo peršviesta rentgeno spinduliais. Paaiškėjo, kad kaukolė sveika, tad mergina grįžo namo.

Tačiau jau kitos dienos popietę jai pasidarė dar blogiau, galvą laužė nepakeliamas skausmas, apėmė svaigulys, pykino. Be to, sutino čiurna, pradėjo skaudėti nubrozdintą dešinįjį kelią, ranką.

Mergina vėl nuskubėjo į ligoninę.

Šį kartą jai buvo atlikta kompiuterinė tomografija. Medikai konstatavo, kad Gabrielės galva smarkiai sumušta, sukrėstos smegenys ir patarė nesikelti iš patalo.

Narvą nuvertė vaikinai

Nukentėjusios merginos draugas pasakojo, kad antrajame klubo salės aukšte yra įrengtas metalinis narvas, kuriame kartais šoka šokėjos. Du įkaušę vaikinai įlipo į jį ir ėmė šokinėti.

Sunki metalinė konstrukcija neišlaikė jų siautėjimo ir nubildėjo laiptais žemyn.

Kai kurie lankytojai spėjo išvengti smūgio, tačiau tuo metu žemyn lipusi Gabrielė nepastebėjo griūvančio geležinio narvo. Konstrukcija parbloškė merginą, ne juokais sužalodama galvą.

Apsaugininkai išmetė chuliganus laukan, prieš tai iškvotę jų asmens duomenis.

Vaišino nukentėjusiąją

Gabrielės draugė vėliau jai pasakojo, jog klubo darbuotojai ant stalo, prie kurio sėdėjo bandžiusi atsigauti mergina ir jos bičiuliai, klojo saldumynus ir buvo akivaizdžiai išsigandę.

"Manau, kad dėl įvykio kaltė tenka klubui, nes tai jų daiktas buvo netinkamai padėtas ir virsdamas mane sužalojo. Beje, kliuvo ir mano draugei, jai nubrozdinta nugara, bet ji į medikus nesikreipė", – teigė studentė.

Klubo "Fabrik" direktoriaus pavaduotoja Milda Grigalauskienė apie savaitgalio incidentą antradienį teigė išgirdusi tik iš "Klaipėdos" korespondentės. Ji stebėjosi, kad apsaugininkai bei administratorė jai nieko nepranešė.

Bandė išjudinti narvą

"Teko gerokai paplušėti, kol atgaminome to vakaro įvykių seką, nes į mūsų administratorę niekas nesikreipė. Iš mūsų greitoji nebuvo kviesta. Tik apsaugininkai paaiškino, kad juos pakvietė nukentėjusios merginos draugas ir paaiškino, kad du vaikinai nuvertė ant jos tą visą gargarą", – pasakojo M.Grigalauskienė.

Moteris teigė labai nustebusi, kad įrenginys galėjo nukristi. Pasirodo, keli darbuotojai antradienį bandė jį judinti, bet neišjudino.

Kai klubo administracija sužinojo apie incidentą, metalinį narvą išnešė.

"Negalėjome net įtarti, kad tą daiktą galima išjudinti. Salėje yra ir šaldytuvai, ir baldai, tad jei nori, gali padaryti daug žalos", – komentavo klubo vadovo pavaduotoja.

Neįtarė, kad sužalojimas rimtas

M.Grigalauskienė pasakojo, jog niekas iš darbuotojų tiesiogiai nematė įvykio, o po jo mergina pati vaikščiojo, ilgokai sėdėjo prie baro.

"Jei kas iš mūsų žmonių būtų pamatę ją apalpusią, būtų kvietę greitąją. Paprastai tokiais atvejais skambinama ir policijai. Pas mus visokių įvykių būna. Dažniausiai administratorė sprendžia, kaip elgtis. Kaip man pasakojo, gal pusvalandį po įvykio viskas buvo gerai, o paskui merginos draugas pasakė, jog pats ją nuveš į ligoninę. Neatrodė, kad atsitiko kažkas ekstra. Ta konstrukcija niekada anksčiau negriuvo, ji yra tvirtai stovinti", – tikino klubo atstovė.

M.Grigalauskienė atviravo, kad klube yra buvę visokių atsitikimų: muštynių, kartą kažkas kažkam išmušė dantį, o kai kurie įvykiai galėtų būti vertinami kaip kur kas rimtesni. Paprastai būna kviečiama policija bei greitoji pagalba, tačiau vakarėliai dėl to nenutraukiami.

Parašė pareiškimą policijai

"Labai gaila, jog taip įvyko, ir apmaudu, kad mūsų žinia apie tai nepasiekė. Esame pasimetę ir apgailestaujame dėl tokio įvykio. Konstrukcija ten jau tikrai nebestovės", – tikino klubo direktoriaus pavaduotoja.

Gabrielė kol kas negali lankyti paskaitų, jai vis dar svaigsta galva ir skauda sumuštas vietas.

Mergina parašė policijai pareiškimą ir nurodė visas įvykio aplinkybes. Kol kas raštu ji neišreiškė nuostatos, kas kaltas dėl jos sužalojimo.

"Aš manau, jog kaltas klubas. Kad ir kaip netinkamai elgėsi tie vaikinai, kurie šokinėjo narve, įstaiga turi pasirūpinti, kad žmonėms būtų saugu. Juk ir jie patys galėjo susižaloti virsdami kartu su konstrukcija. Manau, moralinė žala tenka klubui", – teigė studentė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaimynas

kaimynas portretas
per ta landyne kencia salia gyvenantys zmones, nes kekviena savaitgali Isdauziami automobiliu langai,subadomos padangos,padaromi autoivykiai is kuriu pasisalinama, seip galetu uzdaryti ta kluba tada butu ramybe.O tai snargliniai vaiksto ratais neaisku nuo ko apsvaige ir nebezino ka pridibti.

Pastebėjimas II

Pastebėjimas II portretas
Pastebėjimas ant tiek geras, kad daugiau komentarų ir nebereikia

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Kai neturit ką veikti ir nenorit užsiimti intelektualine veikla, tai geriau subines rakinėkit, užuot po tas naktines girdyklas landžioje. Negi tiek esate "debilai", kad nesuvokiate, jog kažkas jūsų sveikatos sąskaita pinigus darosi, o jūs galite invalidais visam gyvenimui likti ar aplamai į "Lėbartus" išvažiuoti.Ar čia laisvalaikis ir kokia iš to nauda?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių