Narkotikų šešėlis pajūryje: dėl platinimo bus teisiami trys vyrai

  • Teksto dydis:

Trys asmenys bus teisiami dėl narkotikų platinimo Klaipėdoje ir Palangoje, ketvirtadienį pranešė uostamiesčio Kriminalinė policija, atlikusi tyrimą.

Du iš trijų įtariamųjų siejami su organizuotu nusikalstamumu.

23 metų mažeikiškis sulaikytas šių metų vasarį Palangoje po to, kai kitam asmeniui, įtariama, pardavė heroino. Atlikę kratą narkotikų pardavėjo išsinuomotame bute Klaipėdoje pareigūnai aptiko daugiau nei 900 tablečių su dideliu psichotropinės medžiagos – MDMA kiekiu.

Pranešama, jog atliekant šį tyrimą taip pat nustatyta, kad mažeikiškis šiemet sausį galėjo įvykdyti dar vieną nusikaltimą: per kitą asmenį pasikėsino perduoti dopingo medžiagas uostamiesčio policijos areštinėje laikytam, neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais organizuotoje grupėje kaltinamam bendrininkui. Medžiagos buvo rastos siuntinius tikrinusių policijos pareigūnų.

 

 

Įtarimai šiame ikiteisminiame tyrime pareikšti minėtam mažeikiškiui, areštinėje laikytam asmeniui, kuriam bandyta perduoti dopingo bei šias medžiagas perduoti mėginusiam tarpininkui.

Policijos duomenimis, mažeikiškis anksčiau teistas už sveikatos sutrikdymą ir neteisėtą disponavimą kito asmens dokumentu.

Be to, narkotinių medžiagų pardavimo sandorio metu jo atžvilgiu jau buvo atliekamas kitas ikiteisminis tyrimas dėl pernai įvykdytų analogiškų nusikalstamų veikų – narkotikų platinimo, taip pat ir nepilnamečiams, bei svetimo turto sunaikinimo.

Šių metų rugpjūtį Šiaulių apygardos teismas vyrą pripažino kaltu ir skyrė jam laisvės atėmimą aštuoneriems metams.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis dideliais kiekiais turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dešimties metų.

Už neteisėtą disponavimą dopingo medžiagomis turint tikslą jas platinti baudžiama bauda arba areštu arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Kiek galima tas pačias įstorijas rodyt, įvykis vienas o viešinama po tris kartus, kada sučiupti, kada perduota teismui ir kada nuteisti, dirbkit o ne įmituokite.

Pranas Pričkus

Pranas Pričkus portretas
O Kauno policijos komisaras Darius Žukauskas sėkmingai išlydėtas į pensiją. Tai narko verslo bosas, netgi nuvaręs į kapus savo kolegę Skaistą Rakauskienę. Mano tel. 8 662 33770.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių