Klaipėdos pareigūnų akiratyje – paspirtukininkai ir dviratininkai: šią vasarą nubaudė jau per šimtą

Uostamiesčio paspirtukininkai ir dviratininkai vis dar nežino Kelių eismo taisyklių (KET). Klaipėdos pareigūnai reidų metu tokių vairuotojų vien per šią vasarą nubaudė per šimtą. Tarp jų buvo apstu ir apsvaigusių nuo alkoholio.

Atsakomybė už KET pažeidimus dviračių ir paspirtukų vairuotojams bei pėstiesiems taikoma pagal Administracinių nusižengimų kodekso 428 straipsnį.

Šis straipsnis nurodo, kad pėsčiųjų judėjimas per važiuojamąją kelio dalį arba judėjimas ja ten, kur draudžiama, KET pėstiesiems, dviračių vairuotojams ir vadeliotojams nustatytų elgesio tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui reikalavimų nesilaikymas užtraukia baudą nuo 20 iki 40 eurų.

„Klaipėdos m. PK pareigūnų duomenimis, nuo gegužės 1 d. iki liepos 19 d., Klaipėdos mieste, už pėsčiųjų ir dviračių bei paspirtukų vairuotojų padarytus įvairius KET pažeidimus surašyti 106 administracinio nusižengimo protokolai, tarp jų – 61 dviračius ir paspirtukus vairavusiems neblaiviems asmenims (pagal ANK 428 str. 7 ir 8 dalis)“, – informavo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė.

Pernai nuo gegužės 1 d. iki rugpjūčio 31 d. minimiems eismo dalyviams už įvairius KET pažeidimus iš viso surašyti 188 protokolai, tarp jų neblaiviems dviratininkams ir paspirtukų vairuotojams – 70 protokolų.

Minėto straipsnio 7 ir 8 dalyse baudos skiriasi dėl promilių – jeigu vairavęs asmuo „pripūtė“ ne mažiau negu 0,41 prom., bet ne daugiau negu 1,5 prom., bauda gali siekti nuo 80 iki 150 eurų.

Jeigu neblaivumas siekia mažiau negu 1,51 prom., bauda – nuo 150 iki 200 eurų.

Neblaivūs vairuotojai savo ir kitų gyvybėmis rizikuoja sėsdami ir prie automobilio vairo.

Liepos 10–16 d. Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai iš viso užfiksavo 956 įvairius KET pažeidimus, nustatė 20 neblaivių vairuotojų. Daugelis viršijo leistiną neblaivumo lygį.

Taip pat buvo nustatyta, kad 37 vairuotojai neleistinai naudojosi mobiliojo ryšio įrenginiais, dar 11 vairuotojų ir trys keleiviai nesegėjo saugos diržų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Viskas kaip visada. Policija = bauda. Daugiau jie nieko nesugeba.

AK

AK portretas
Tiltų gatvėje tikrino, ir seniau nei prieš du, gal prieš kokius keturis mėnesius. Dirbo teisingai. Įspėjo dėl liemenės tamsiuoju metu. Pasikėliau dabartines taisykles - ir tikrai, ne vien užmiestyje, bet ir mieste tamsiuoju metu jas dėvėti reikia. Šaunuoliai, kad apsiribojo įspėjimu, bandysiu prisitaikyti.

AK

AK portretas
"Jeigu vairavęs asmuo „pripūtė“ ne mažiau negu 0,41 prom., bet ne daugiau negu 1,5 prom., bauda gali siekti nuo 80 iki 150 eurų. Jeigu neblaivumas siekia mažiau negu 1,51 prom., bauda – nuo 150 iki 200 eurų." - kuku, turbūt ne mažiau antruoju atveju. "Kodėl niekas nekontroliuoja dviratininkų, kurie važinėja Herkaus Manto gatve pėsčiųjų taku?" - todėl, kad ten ir turėjo būti, bei buvo, dviračių takas. Reikia aiškiai įteisinti, bei paženklinti, kad šioje atkarpoje yra pėsčiųjų ir dviratininkų takas. Ne, mes neketiname nusižudyti po autobusu ar automobiliu šalia. Ten mane patį autobusas yra spaudęs ne kartą. Nėra ten minimaliai saugaus dviračių tako.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių