Neeilinė gelbėjimo operacija: ugniagesiams teko vaduoti medyje įstrigusį kačiuką

Žmonių gyvybes gelbstintys ugniagesiai neretai kviečiami gelbėti kačių. Dažniausiai gelbėtojams tenka pasiekti į aukštus medžius įsiropštusius kniauklius.

Pirmadienį vakare Herkaus Manto pradžioje gyvenanti moteris nežinojo, kaip padėti į medį įsikabarojusiam ir išlipti nebesugebančiam kačiukui. Gyvūnas gailiai kniaukė, bet žemyn nelipo. Buvo aiškiu, kad situacija nepasikeis, jei jaunam katinui nepadės žmonės. Moteris paskambino į gyvūnų prieglaudą „Būk mano draugas“. Viešosios įstaigos vadovė Galina Kučinskienė susisiekė su gelbėtojais, bet jie tikino atvažiuosią tik jei moteris pati įsitikins, kad reikalinga pagalba ir sulauks ugniagesių.

Apie 20 val. G.Kučinskienė atvažiavo į nurodytą kiemą, įsitikino, kad jai skambinusi moteris jos neapgavo ir apie tai pranešė ugniagesiams.

Vyrai kopėčiomis lipo į medį maždaug septynis metrus ir galiausiai nukėlė kačiuką. Gyvūną paėmė moteris, kuri šeria tame kieme gyvenančias kates.

„Galima įsivaizduoti, kiek neigiamų emocijų būtų patyrę arčiausiai gyvenantys žmonės. Tie, kas nemėgsta katinų, nervintųsi, kad jis trukdo miegoti. Tie, kas myli gyvūnus ir juos maitina, neužmigtų iš gailesčio. Todėl, esu įsitikinusi, kad ugniagesiai dirba šventą darbą, kai padeda gelbėti gyvūnus“, – kalbėjo gyvūnų prieglaudos vadovė.

Mėnesio gale viešosios įstaigos darbuotojai ketina Herkaus Manto pradžioje gyvenančias kates vežti į veterinarijos kliniką, kur jos bus sterilizuojamos, o sugijus žaizdoms, gražintos į joms įprastą vietą. Taip stengiamasi pasirūpinti ir kitose miesto vietose gyvenančiomis katėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T.

T. portretas
Kokie šlykštus komentatoriI, užsprinkit savo pykčiu ir kai niekas jūsų negelbėja

Hansas

Hansas portretas
Prašymas iškelti katinus iš medžių - viena iš žmogiškojo debilizmo apraiškų. Kaip įlipo- taip ir nulips.

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Tai babulkiai uždėti baudą, tegul susimoka. Galima pagalvoti, kad ugnegesiai neturi darbo, tiktai kates iš medžių traukti. Vieni juokai ima iš tokių rašinių
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių