Neįtikėtina: teisėja nematė pagrindo suimti mergaičių tvirkintojo

Debreceno gatvėje gyvenantys klaipėdiečiai turėtų būti atsargūs ir neišleisti mažų dukrelių į lauką vienų – Klaipėdos miesto apylinkės teismas neleido suimti mažų mergaičių tvirkinimu įtariamo asmens.

Savaitės pradžioje uostamiesčio gyventojai sunerimo – Debreceno gatvėje jaunas vyras pasekė dvi mokinukes ir vieną jų bandė grabinėti. Vaiką išgelbėjo kaimynas. Vėliau paaiškėjo, kad tas pats vyras kalbino ir bandė tą patį daryti dar bent dviem mergaitėms.

Pareigūnai sulaikė įtariamąjį. Jis neneigė kaltės, bet negalėjo suprantamai paaiškinti, kodėl taip elgėsi. Taip pat pareigūnai tebetiria kelis kitus šio asmens įvykdytus nusikaltimus.

Ketvirtadienį pareigūnai kreipėsi į teismą. Prokuroras paprašė sankcionuoti įtariamojo suėmimą dviem mėnesiams, ketinta aiškintis, ar vyras yra sveikos psichikos.

Teismas nusprendė kitaip. Sprendime, kuriuo nutarta atmesti prokuroro prašymą, teigiama, kad vyras tebėra neteistas, turi darbą ir namus. Be to, jam skirtas laisvės apribojimas – vyras įpareigotas būti namuose nuo 18 iki 7 val.

Priminsime, kad vaikai buvo kalbinami bei grabinėjami pakeliui iš mokyklos, tai yra, po 13 val.

Klaipėdos miesto apylinkės teismo komentaras:

Aprašytoje byloje sprendimą priėmusi teisėja Violeta Olcvikienė, aiškindama savo sprendimo motyvus, teigia, kad įtariamajam yra skirta kardomoji priemonė – namų areštas, išskyrus jo darbo valandomis. Už namų arešto sąlygų pažeidimą, asmeniui besąlygiškai gresia suėmimas. Kardomosios priemonės klausimas buvo sprendžiamas konkrečioje ikiteisminio tyrimo byloje – įvertinus kardomosios priemonės skyrimo pagrindus ir motyvus, numatytus įstatyme. Įtariamasis savo kaltę pripažino, teismo proceso metu išreiškė nuoširdų apgailestavimą dėl padaryto nusikaltimo, atsiprašė nukentėjusiųjų ir jų tėvų bei yra pasiryžęs atlyginti žalą, taip pat išreiškė norą bendradarbiauti su ikiteisminio tyrimo pareigūnais. Namų areštas buvo skirtas dar ir dėl to, kad įtariamasis dirba, tad, nepraradęs darbo vietos, jis turės realesnę galimybę atlyginti nukentėjusiems asmenims moralinę žalą, jeigu toks civilinis ieškinys bus pareikštas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O ką

O ką portretas
kas nepatinka jums ,komentatoriai,ar nežinot,Lietuvoj pedofilijos nėra,visi ūsai nekalti,o nerimsit-pačius patrauks....

Meh

Meh portretas
Cia raso kad jis "Neneige kaltes" bet ar patvirtino? Nes jei ne as suprantu kodel teiseja taip padare. Jei jis nepatvirtino savo kaltes tai cia yra tesiog liudininku zodis pries jo.

Tadas

Tadas portretas
Teisėja greičiausiai būs jo motina....
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių