Neringoje – triukšmo šou. Meras problemos nemato?

Pasiturinčių ir solidžių žmonių kurortu tituluojama Nida praranda ramios oazės įvaizdį? Jaunimo festivaliai, triukšmingos šventės ir vakarėliai, kurių žvygaujančių dalyvių nesutramdo nei policija, nei Neringos valdžia, tampa kasdienybe ir verčia brangiai už nakvynę mokančius poilsiautojus klausti: "Neringa darosi panaši į girtais siautėjimais garsėjusią Palangą?" Nors ir apie ją sakoma, kad Palanga keičiasi į gera.

Erzelis – ir kavinėse, ir lauke

Vilnietis advokatas Andrius Baranskis su šeima poilsį Nidoje pasirinko dėl ramios ir estetiškos aplinkos, sveiko oro bei galimybės atitrūkti nuo miesto šurmulio.

Liepos 8-osios, sekmadienio, rytas poilsiautojams, įsikūrusiems poilsio namuose G.D.Kuverto gatvėje, prasidėjo 7 valandą, kai iš greta esančių "Auksinių kopų" pusės atsklido itin garsios ir įkyrios muzikos garsai.

"Iškęsti tokią muziką buvo galima ne ilgiau nei pusvalandį. O mes buvome priversti jos klausytis nuo ankstyvo ryto iki vakaro. Matėme be galo daug keistų jaunuolių, gulinėjančių pakrūmėse, pakelėse. Negaliu pasakyti, kad kas elgėsi agresyviai, bet ta muzika buvo nepakenčiama. Daugeliui poilsiautojų ji nedavė ramybės, sekmadienis buvo tiesiog sugadintas. Visa tai vyko "Auksinių kopų" teritorijoje. Kiek aš žinau, buvo kviečiama policija, bet tie, kas leido muziką, tiesiog įžūliai ignoravo įspėjimus, o policijos darbas buvo netinkamas, pareigūnai su šia situacija nesusitvarkė. Kas, jei ne pareigūnai, turi valdžią ir galias sustabdyti netvarką? Daugelio poilsiautojų nuomone, jie nesugebėjo atlikti savo darbo, žmonės buvo nusivylę. Ta muzika buvo visur, jos nebuvo galima išvengti, ir tai buvo nepakenčiama", – prisiminęs ilgojo savaitgalio sekmadienį piktinosi advokatas A.Baranskis, tąkart poilsiavęs netoli "Auksinių kopų".

Policiją kvietė 4 kartus

Greta šių poilsio namų įsikūrusio viešbučio "Nidus" savininkas Egidijus Vičius teigė, jog, jo žiniomis, tą sekmadienį vyko šeštadienį prasidėjusio vakarėlio pratęsimas.

Nidiškis tikino, kad tądien nuo nepakeliamo triukšmo išties kentėjo jo ir aplinkinių poilsiaviečių klientai ir kaimynai.

Kol tas nepakeliamas "koncertas" vyko, per tą laiką jaunuoliai muzikos nepritildė nė akimirkai.

"Ką mes ten kalbėsime su girtu jaunimu? Policija buvo iškviesta keturis kartus, pats mačiau, kaip pareigūnai atvažiavo, bet nesusitvarkė. Kol tas nepakeliamas "koncertas" vyko, per tą laiką jaunuoliai muzikos nepritildė nė akimirkai, – pasakojo E.Vičius. – Tą savaitgalį Nidoje ant jūros kranto vykęs festivalis "Pudra" neturi nieko bendro su šiuo triukšmu. Festivalio renginiai paplūdimyje baigėsi ketvirtą ryto. Mano žiniomis, kažkas vyko "Zuikio darže", o po to tie patys organizatoriai šalia mūsų padarė pratęsimą."

Pasak jo, "Zuikio daržas" yra arčiau jūros įsikūrusi kavinė, kur vyksta įvairūs renginiai, o po jų – vakarėlių pratęsimas.

Pareigūnus vadino bedančiais

Kai kuriuos poilsiautojus nustebino užtikrinti viešąją tvarką turinčių policininkų paaiškinimai. "Kas tai, abejingumas ar tingumas?" – klausė kurorto svečiai.

Ir Nidos verslininkai tarpusavyje dalijasi nuogirdomis, kad minėtos kavinės atstovai nelabai klauso policininkų, o renginius organizuoja neprašydami savivaldybės leidimų.

Verslo atstovai teigė, kad Neringos policijos vadovas yra pernelyg tolerantiškas, o gal tiesiog nesugeba pareikalauti, kad Nidoje būtų laikomasi tvarkos.

Ar tokia policininkų pozicija tenkina gyventojų lūkesčius?

"Jeigu policija keturis kartus važiavo ir nesugebėjo "užgesinti" kelių girtų jaunuolių, kaip turėtume tokį darbą suprasti?" – piktinosi E.Vičius.

Redakcija turi žinių, kad poilsio namų "Auksinės kopos" administracija tomis dienomis dalį savo teritorijos, kur negyvena poilsiautojai ir nėra nuomojamų kambarių, buvo išnuomojusi "Zuikio darže" vykusio renginio organizatoriams.

Čia vyko pratęsimas po vakarėlio, kurio dalyviai nepakluso ir "Auksinių kopų" darbuotojų prašymui patildyti muziką.

Administratorė skambino tiesiogiai vakarėlio organizatoriui, prašė tildyti dainas, bet ramybė truko vos kelias minutes. Tapo aišku, kad susitarti nepavyks.

Kas laukia triukšmadarių?

Neringos policijos komisariatui neseniai pradėjo vadovauti Viktoras Freigofas.

Pareigūnas tikino, kad atvykę policininkai pareikalavo išjungti muziką, o kai jie išvažiavo, garsas vėl buvo padidintas.

Tada pareigūnai atvyko dar kartą ir surašė administracinių teisės pažeidimų protokolą, pagal kurį triukšmadariai turėtų būti baudžiami.

Komisariato viršininkas pats toje vietoje nebuvo, tačiau, jo žiniomis, triukšmą kėlę jaunuoliai buvo atviroje vietoje, prie baseino.

Paklaustas, ar "Zuikio daržas" yra ta vieta, kuri neretai policininkams kelia galvos skausmą, komisariato vadas paneigė tokią mintį.

Pasak V.Freigofo, dėl šio baro veiklos policija skundų nebuvo gavusi.

Nubaudė mero žmoną?

"Zuikio daržo" vadovas, prisistatęs tiesiog Povilu, prisiminė, kad liepos 7-osios vakare kavinėje grojo Deividas Jaroška.

"Nebuvau iki to vakarėlio galo, nežinau, kada jis baigėsi, – "Zuikio daržas" yra vienintelė vieta Nidoje, kur varo "tūsintis" jaunimas. Todėl ant mūsų "krenta visos šaškės", kai jaunimas kažką padaro. Mes rengiame visokius renginius, žaidimus, pardavinėjame alų, alkoholį, taip ir gaunasi, kad žmonės prisigeria, o tada elgiasi savo ritmu. Dažnai būna, kad tampame kalti dėl kažkieno poelgių. Visi, kas važiavo į "Pudrą", buvo ir "Zuikio darže", gal jie pas mus atėjo pradžioje, o paskui varė į festivalį. Mes esame vienintelė vieta pasaulyje, kur jauniems žmonėms galima taip jaustis ir taip būti. Visi jauni žmonės, kurie atvažiuoja į Nidą, ateina pas mus", – aiškino Povilas (kalba netaisyta – D.J.).

"Zuikio daržo" vadovas pasakojo žinantis, kad didelė dalis jaunų žmonių, atvažiavusių į festivalį "Pudra", buvo išsinuomoję kambarius "Auksinėse kopose".

Verslininkas svarstė, jog galbūt po festivalio šie jaunuoliai susispietė prie baseino, o tai yra vieša erdvė.

Povilas tikino, kad jo vadovaujamas baras nėra susijęs su priekaištais dėl sekmadienį jaunų žmonių kelto triukšmo G.D.Kuverto gatvėje.

Paklaustas apie santykius su policija, Povilas teigė, kad dabar Nidos policijai vadovaujantis viršininkas yra geras.

"Prieš tai buvęs komisaras buvo nelabai koks. Jis ir mero žmoną nubaudė, jai net vairuotojo pažymėjimą atėmė ir daug kitų baudė. Čia buvo daug nuotykių su tuo komisaru, iš jo net buvo atimtas leidimas įvažiuoti į Neringą. O šitas normalus. Aš pas jį buvau dėl renginio, man jis pasirodė normalus. Taip, mes turime dėl garso problemų, kartais atvažiuoja policija, bet su viršininku labai normaliai bendraujame. Kai pasako patylint, automatiškai patyliname, kitaip nepaklusę įstatymui nedirbtume", – atviravo "Zuikio daržo" vadovas (kalba netaisyta – D.J.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

geriausias kompromisas

geriausias kompromisas portretas
keli bambaliai benzino ir baigta

Rima

Rima portretas
Neringos merą maitina šie edukaciniai renginiai:)

prajuokino ,i nida ramaus poilsio

prajuokino ,i nida ramaus poilsio portretas
normalus-protingi zmones ramaus poilsio vaziuoja i Latvija, o i Nida vaziuoja pasikele turciai ,nes jiems ne ramybes reikia o pontu
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių