Netikėtas radinys Klaipėdoje: iškasė senus sprogmenis

Paskutiniojo karo aidai vis dar jaučiami Klaipėdoje. Ketvirtadienį rytiniame Klaipėdos pakraštyje rasta nemažai artilerijos sviedinių.

Dieną darbininkai kasė žemę Šilutės plente, netoli bendrovės „Dilikas“. Darbai sustojo 13.47 val., kai perkasoje pastebėtas metalinis, sprogmenį primenantis objektas.

Iškviesti išminuotojai toje vietoje rado dešimt 88 mm diametro artilerijos sviedinių.

Kariškiai išgabeno sprogmenis į Kairių poligoną, kur juos sunaikino.

Kaip įprasta tokiais atvejais, buvo įvestas planas „Skydas“ išminuotojų darną stebėjo ir juo iki poligono lydėjo policijos, greitosios medicinos pagalbos bei priešgaisrinės gelbėjimo valdybos darbuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šaulys

Šaulys portretas
Aš sovietmečių gyvenau Šiauliuose netoli mėsos kombinato, kaip tik po karinio areodromo lėktuvų kilimo ir leidimosi trasa. Tai ten varinėdavo MIGai ir pastoviai taip pat kaldavo per ausis, o kai geras oras skraidymui tai per dieną net po kelis kartus. Nemalonu būdavo, bet ką tu tam ruskiui padarysi, skraidė sau ir gana. Dar kartais skrisdavo tokie propeleriniai su grybu ant viršaus, žvalgybiniai, tie burgzdavo bjauriai ir ilgai, net langai drebėdavo. Ir nieko, išgyvenom, tai dabar dėl menko nieko tikrai nepasiusim.

Anonimas

Anonimas portretas
Jusu smegenyse kazkas sprogo. Lektuvai virsgarsini greiti pasieke, tai ir driokstelejo. Sovietiniais laikais kasdien tokie garsai sklisdavo, kas atsimena... Ramiai ipratot gyventi, greit nuo savo seselio putysites... :)

Martynas

Martynas portretas
vagonas kazkoks sprogo sitie sprogimai nepriciom su tais 2 kur apie 3 val girdejot
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių