Netoli Klaipėdos pilietiški gyventojai gaudė įtartiną vairuotoją

Greta uostamiesčio įsikūrusiame Kalotės kaime pilietiški kaimynai padėjo policijai sučiupti įtartiną asmenį.

Gyventojų dėmesį patraukė tai, jog jaunuolis karantino metu važinėjosi po privačių namų kvartalą, filmuodamas svetimus kiemus ir automobilius.

Per rajoną – plerpiančia mašina

Automobilis „Mitsubishi Galant“ savaitgalį patraukė ne vieno kalotiškio dėmesį. Vien jau tai, jog po tylų privačių namų kvartalą jaunuolis šmirinėjo plerpiančiu mašinos duslintuvus, privertė atsisukti ne vieną tuo metu sode dirbusį vyriškį. O štai šio rajono moterys užfiksavo, jog jaunuolis karantino metu važinėjosi veidą dengdamas labiau nusikaltėlių mėgiama, nei viruso bijančių naudojama kauke.

„Mes jį pirma išgirdome, tik tuomet pamatėme. Tiek aš, tiek kaimynas tuo metu dirbome lauke. Pakėliau galvą ir pamačiau ne pirmą kartą po rajoną sukantį automobilį. Kaimynas taip pat sukluso. Jis tris ar keturias dienas čia sukinėjosi. O svarbiausia, jog tolėliau gatvė aklagatviu baigiasi, ten neįmanoma pravažiuoti. Kilo klausimas – o kur jis traukia?“, – pasakojo įvykio liudininkas Aurimas Mockus.


Mėgino sprukti

Lauke buvę vyrai pastebėjo, jog neprašytas svečias važinėja filmuodamas privačius namus telefonu. „Negalėjau patikėti. Važinėja ir filmuoja. Ar kuris iš mūsų turime laiko užsiimti tokiais dalykais? Filmuoti namai, kiemai, garažai, prie namų stovintys automobiliai. Iš pradžių jis pravažiavo be kaukės, prasibrovė pro nepastatytų namų sklypus, nors kelias ten užtvertas. Pasitarėme su kaimynu, jog vertėtų pasiteirauti, ko šis veikėjas važinėja ir filmuoja privačias valdas. Kaip tik tuo metu jis vėl įsuko į mūsų gatvę. Paėmėme ir sustabdėme“, – pasakojo A.Mockus.

Atvykėlis nedrįso mašina taranuoti kelią jam pastojusio A.Mockaus. Vairuotojas mašiną pristabdė. Kaip tik tuo metu abu kaimynai pravėrė jos dureles, klausdami – ko pilietis malasi po svetimas valdas? Klausimai vairuotojui nepatiko ir jis, paspaudęs akceleratoriaus pedalą, nurūko tolyn.

„Kaimynui pasakiau, jog ištrauktų raktelius iš spynelės. Kaip tik tuo metu jis ir nurovė į priekį“, – pasakojo A.Mockus. Antrą ratą įtartinas veikėjas į rajono keliuką pasuko jau dėvėdamas respiratorių. Kiek pastoviniuodamas keliukų sankryžose, automobilis nėrė lauk iš kvartalo.

Rado narkotikų ir svarstykles

Netrukus apie incidentą pranešus socialiame tinkle, kalotiškiai mikliai išsiaiškino kurioje vietoje tuo metu stoviniavo minėtas automobilis.

„Šokome su kaimynu į mašinas ir nuvažiavome prie Kalotės parduotuvės, kur mašina buvo pastebėta. Užblokavome jo mašiną, jis puolė bėgti. Tuo metu jau mašinoje buvo ir kitų asmenų. Bet netoli jam pavyko pabėgti. Jis suprato, jog priekyje yra policijos postas, kuris stabdė visus šį savaitgalį bandžiusius įvažiuoti į Klaipėdą. Netrukus prisistatė ir policija“, – prisiminė A.Mockus.

Paaiškėjo, jog svetimus namus filmavęs pilietis yra turėjęs reikalų su policija. Pareigūnai nuodugniai patikrino vaikino automobilį. 1997 metais gimusio vaikino vairuojamame automobilyje, vairuotojo durelėse, rastas popierinis lankstinukas su žalios spalvos augalinės kilmės medžiaga, elektroninės svarstyklės bei juodos spalvos „bongas“ su pypkute.

Pas 1998 m. gimusį automobilio keleivį rastas popierinis lankstinukas su žalios spalvos augalinės kilmės medžiaga.

„Kaimynai supranta, jog gyvename draugiškoje aplinkoje, tad tik vieni kitiems padėdami, rūpinsimės savo saugumu. Visokių istorijų būna, pasitaiko, jog mėnesius prabangius namus kažkas seka, po to įvyksta nusikaltimai. O šis policijos sulaikytas pilietis gali pretenduoti į bukiausio nusikaltėlio titulą. Pats suko ratais tol, kol sudomino gyventojus“, – juokėsi A.Mockus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kalotiskis

Kalotiskis portretas
Tikrai niekas nesiruošė vogti ar perduoti surinktos info tretiesiems asmenims, kurie atlieka vagystes. Bent jau dalinai galiu patvirtinti šį pasisakymą (99%) (nors ir nenorėčiau to daryti, bet esu įtrauktas), visgi – kartais ir antroji pusė išduoda prabėgus net keliems gyvenimo etapams. Daug nesiplėsiu, nes komentarų simbolių skaičiai yra riboti, o ir “spam’inti” litanijom straipsnio nesinori, tuolab, kai nematau su kuom bendrauju. Manau pagrindinę mintį išsakiau ir ją supratote, o tolimesnius įvykius perduokite aiškintis policijai ir nesukite sau galvos, teisėsauga su laiku praneš - kas kaltas o kas ne. Taip pat suprantu Jūsų norą veikėjus viešinti įvairiuose soc. kanaluose tiek atvirai, tiek uždarai. Neterškite tų žmonių vardų, kurie nėra prisidėją prie įvykio ir juose nefiguruoja. Visuomet galite parašyti man a.ž., žinote vardą ir pavardę, tel. numerį. Geros dienos.

Kalotiškis

Kalotiškis portretas
Labas, "Pasiūlymas abiems įkliuvusiems kaušams" pasivadinęs komentatoriau - kreipiuosi į Jus, dėl Jūsų rašyto komentaro. Turite teisę matyti dalykus, traktuoti ir suprasti juos savaip. Prašau daugiau manęs niekur neminėti, kur aš nepriklausau ir nesu dalyvavęs - kaip ir šitame įvykyje. Suprantu Jūsų pyktį, tačiau paprašysiu daugiau man negrąsinti. Na, prie progos ir apie patį įvykį. Turite teisę matyti dalykus, traktuoti ir suprasti juos savaip. Matau, tiek iš komentarų, tiek iš visos girdėtos informacijos, jog šią grupę žmonių, kurią persekiojote (suprantu dėl ko, bet truputį apie tai vėliau) traktuojate kaip nusikaltėlius ir vagis. Suprantu Jus ir Jūsų poziciją. Atrodytų ir man keista, jog automobilis važinėjasi keletą kart į dieną pro namus į ten, kur niekur “neveda”. Kad ir "kokie ten" pažįstami-draugai būtų, mano galva, šioje situacijoje tiesiog įvyko nesusikalbėjimas arba net pokalbio nenorėjimas, kai buvo klausiama - ko čia važinėjama?

KaimyneK

KaimyneK portretas
Kiek cia pasiulymus atsirado... Matyt bande,zino kvapa,kad siulo... Artistai!
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių