Netoli Palangos supleškėjo didžiulė daržinė: įtariamas padegimas

Kretingos rajono ugniagesiai gelbėtojai antradienio pavakarę gesino atvira liepsna degusį statinį netoli Palangos esančiuose Vydmantuose. Degė būriui vietos gyventojų priklausantis ūkinis pastatas, įtariama, kad gaisrą sukėlė padegėjas.

Apie gaisrą Vydmantuose, Tulpių akligatvyje pagalbos telefonu pranešta 17.18 val. Ugnis įsiplieskė iškart keliose didžiulio nuo sovietmečio čia stovinčio pastato pastogės vietose.

Kai atvažiavo gelbėtojai, daržinė jau degė atvira liepsna. Į Vydmantus atskubėjo ugniagesiai ne tik iš Kretingos, bet ir Palangos bei Klaipėdos rajono, dirbo keturių autocisternų ekipažai.

Mūrinis, asbesto šiferiu dengtu stogu statinys buvo sudalintas į kelias skirtingiems savininkams priklausančias patalpas. Vienas jų savo dalyje augino triušius, kiti laikė šieną.

Ugniagesiai išgelbėjo 60 triušių, žmonės nuo ugnies nenukentėjo.

Tačiau ugnis visiškai sunaikino stogą, sudegė visas šienas, skaičiuojama, kad jo galėjo būti apie 60 tonų. Visas pirmasis aukštas sulietas vandeniu, todėl jame buvę daiktai vargu ar begalės būti naudojami.

Paskutinis ugniagesių ekipažas į savo dislokacijos vietą grįžo tik vėlų vakarą, apie 22.30 val. taip ilgai jie užtruko todėl, kad šienas yra sunkiai gesinamas, jį tenka vartyti ir vis perlieti vandeniu, kad liepsna neatsigautų.

Kretingos rajono policijos komisariato pareigūnams buvo pranešta, kad spėjama gaisro priežastis – padegimas. Mat visame šiame pastate nebuvo elektros, o vietos gyventojų teigimu, vaikai ir paaugliai mėgdavo užsikabaroti ant pastato arba šalia jo parūkydavo.

Įtarimų sukėlė dar ir tai, kad gaisro židiniai buvo keli. Neatmetama, kad mažieji išdykėliai per suskeldėjusį šiferį galėjo įmesti degančių degtukų.

Savaiminė šieno užsidegimo versija atmetama, nes nustatyta, kad jis buvo sausas.

Pareigūnai dar kalbins netoliese gyvenančius žmones bei pastato bendrasavininkius. Tiriamos visos įmanomos versijos. Sovietmečio statiniai akivaizdžiai gadina kraštovaizdį, o gaisrą patyrusi daržinė yra viena iš kelių tokių statinių ir stovėjo komplekso pakraštyje.

Nė vienos versijos neatmetantys tyrėjai dar aiškinsis, ar daržinė negalėjo būti padegta siekiant atsikratyti aplinką žalojančio sovietmečio relikto.

Tiesa, už 15 metrų nuo degusiojo stovi dar vienas ūkinis pastatas, kuris gaisro metu nenukentėjo.


Šiame straipsnyje: gaisrasdegė daržinėpadegimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Joo

Joo portretas
Tai Lanzbyyrgių dekolektyvizacijos tęsinys, kaltų nebus..

Anonimas

Anonimas portretas
Jims nepabosta pasakas rayti?žalojančio sovietmečio relikto. Kas tai? Kad griausime visa kas buvo pastatyta sovietmeciu?

Anonimas

Anonimas portretas
Ukrainiečių darbas, švenčia Nepriklausomybės Diena.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių